Haberler

Malatya'da Regaib Kandili İçin Camilerde Program Düzenlenecek

Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Tüm Vatandaşların Regaip Kandilini Kutlatarak, Merkezi Yayınla Bütün Camilerde Regaip Kandili Programı Düzenleyeceklerini Söyledi.

Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, tüm vatandaşların Regaip Kandilini kutlatarak, merkezi yayınla bütün camilerde Regaip Kandili programı düzenleyeceklerini söyledi.

Sönmezoğlu, yaptığı açıklamada, "Perşembeyi Cuma'ya bağlayan gece mübarek Regaib Kandili'dir. Regaib; iyilik, bolluk, bağış ve çok değerli anlamlarına gelmektedir. Bu kandille birlikte üç aylar olarak bilinen feyizli ve bereketli mevsime de Yüce Allah'ın lütfuyla girmiş bulunmaktayız. Üç aylar dini duyguların yoğunlaştığı, ilahi rahmetin dolup taştığı, merhamet, dostluk, kardeşliğin geliştiği, yardımlaşma ve hayır duygularının arttığı bir mevsimdir. Bu aylar geldiğinde Sevgili Peygamberimiz (SAV) 'Allahım, Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur' diye dua etmiştir. Bu aylar ve bu aylarda bulunan kandiller geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğe hazır olmanın tedbirlerini almak için önemli fırsatlardır. Üç aylar diye bildiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan-ı Şerifin ilk ayı olan Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaib Kandili olup, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin de müjdecisidir. Bu geceyi sorumluluk duygusuyla en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Hata ve kusurlarımızdan döndüğümüzü ifade ile tövbekar olmalıyız. Yanlışlıklarımızı düzelterek daima iyiye, güzele ve doğruya yönelmeliyiz. Aramızdaki kırgınlık ve dargınlıkları ortadan kaldırmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğin güçlenmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizin hal ve hatırlarını sorarak kandillerini tebrik etmeliyiz. Her yaştan eş, dost, akraba ve komşularımızla kandilleşmeli, muhtaçların yardımlarına koşmalı, yetimlerin başlarını okşamalı, geçmişlerimize dua ederek onların ruhlarını şad etmeliyiz" dedi.

Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Diyanet işleri Başkanlığınca Kur'an kurslarında okuyan 20 yaş altı bayan öğrenciler arasında düzenlenen "Yüzünden Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması'nda" bölge birincisi olan Hacı Mehmet Kaya Kız Kur'an Kursu öğrencisi Zeynep Kocaman'ın Konya'da yapılan Türkiye finalinde Türkiye ikincisi olduğunu söyledi.

Ramazan Ayı Umresi'ne yoğun ilginin de olduğunu belirten Sönmezoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ramazan ayı Umresi'nde 200 ila 300 Euro arasında bir indirime gitmiştir. Vatandaşların müracaatlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

(FD-OÇ-Y) 02.07.2008 16:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title