Haberler

Makedonya'da Türk Demokratik Partisi Miting Düzenledi

Makedonya'nın her yerinden gelen parti üye ve sempatizanları Gostivar spor salonunu doldurdu.

Makedonya'nın her yerinden gelen parti üye ve sempatizanları Gostivar spor salonunu doldurdu. Makedonya ve Türkiye Milli marşların söylenmesinden sonra, büyük bir coşku ve tezaruatlarla kürsüye gelen Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Dr. Kenan Hasip, Partinin hizmet dışında başka bir anlam taşımadığını,çalışma arkadaşlarıyla aldıkları emaneti hiçbir zaman unutmadıklarını söyledi. Kenan Hasip, tarih boyunca Türkiye'ye göç etmek zorunda kalmış soydaşlarımıza Makedonya vatandaşlığına kabul etme müjdesini önümüzdeki dönemde verebileceklerini de açıkladı. Hasip, Partinin varlık sebebinin, ilham ve gücünün Türk milleti olduğunu ve bu milletin herşeyi başedeceğini de ifade etti. Kenan Hasip, konuşmasının sonunda 'biz milletimize inanıyoruz, milletimiz de bize inansın ve milletimize hayırılı uğurlu olsun' dedi.

Mitinge katılan Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Popovski konuşmasında, İç Makedon Devrimci Örgütü ' Makedonya Ulusal Birliği Demokratik Partisi ve Türk Demokratik Partisi'nin içinde yer aldığ 'Daha İyi Bir Makedonya İçin' koalisyon listesinde Kenan Hasip'le milletvekili adayı olduğundan mutluluğunu dile getirdi. Türk ve Makedon halkları arasında tarihten gelen bir dostluğun var olduğunu da ifade ederek Türklerin seçimlerde desteklerini istedi.

Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı. Kenan Hasip'ten başka Caner İsmail de Milletvekili adaylığını koydu. Caner İsmail millevekili seçildiği takdirde Parlamentoda Türkleri gayet iyi bir şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi. İsmail, eğitim ve kültür sorunların giderilmesi için çaba göstereceğini de ifade etti.

Türk Demokratik Partisi'nin mitingine Türkiye'den AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Makedonya Dostluk grubu Başkanı Hüseyin Bürge ve Bulgaristan'dan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Onursal Başkanı Kasım Dal da katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya Gostivar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title