Haberler

Madalyalı Şehir Ödülleri Dağıtıldı

Güncelleme:

Kahramanmaraş Belediyesi İle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Organize Ettiği 'Madalyalı Şehir' Konulu Resim, Şiir Ve Kompozisyon Yarışmalarının Ödül Töreni Yapıldı.

Kahramanmaraş belediyesi ile il milli eğitim müdürlüğü'nün organize ettiği 'madalyalı şehir' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödül töreni yapıldı.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesince düzenlenen etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

Bu yıl ikincisi tertiplenen 'Madalyalı Şehir' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarına ülke genelinden toplam 2914 eser katıldı.

'Madalyalı Kahraman Şehir' konulu yarışmaya ülke genelinden 6.,7., ve 8. sınıflar arası resim, kompozisyon ve şiir yarışması ülke genelinde büyük ilgi ve katılım gördü. Resim alanında 1247, kompozisyon alanında 483 ve şiir alanında 1184 eser olmak üzere toplam 2914 eser değerlendirmelere katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği juri tarafından 25-26 Ocak 2011 tarihlerinde yapılan değerlendirme sonuçlarına göre dereceye girenler belirlendi.

Necip fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmalara oldukça yoğun bir katılım olmasından mutlu olduklarına dikkat çekerek: "Belediye olarak sosyal belediyeciliğin yanı sıra kültür, sanat ve spora da önem vererek, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtarılması yönünde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Bu bağlamda ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinliklerini kutlama çerçevesince Milli Eğitim Müdürlüğümle ortaklaşa olarak açtığımız resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile milli ruhu canlı tutmayı hedefliyoruz. Geleneksel hale getireceğimiz bu yarışmalarımız devam edecektir.

Bu vesile ile yarışmaya eser gönderen tüm öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Milli eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucuna göre dereceye giren eserler şöyle sıralandı:

Resim alanında;

Türkiye 1. Osman Küçük- Turan İlköğretim Okulu – Merkez / Kahramanmaraş

Türkiye 2. Bünyamin Topaktaş – Şehit Yusuf Çavuş İlköğretim Okulu – Merkez / Kahramanmaraş

Türkiye 3. Burhan Demircan – Yaşar Topçu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu – Boyabat / Sinop

Türkiye Mansiyon: Gülbahar Gümüşten – Ziya Gökalp İlköğretim Okulu – Bağcılar / İstanbul

Kompozisyon Alanında:

Türkiye 1.Ayşe Nur Öksüm –Kenan Evren İlköğretim Okulu – Şarkışla /Sivas

Türkiye 2. Nazik Güler – Hoca Ahmet Yesevi ilköğretim Okulu – Afyonkarahisar

Türkiye 3. Mustafa Uludağ – Ali Alkan İlköğretim Okulu – Nizip /Gaziantep

Türkiye Mansiyon:Merve Nur Baştuğ – Gazi ilköğretim Okulu – Merkez / Kahramanmaraş

Şiir Alanında:

Türkiye 1. Senanur Şen – Anafen İlköğretim Okulu - Üsküdar / İstanbul

Türkiye 2. Büşra Sağlam – 12 Şubat İlköğretim Okulu – Merkez / Kahramanmaraş

Türkiye 3. Esmahan Avcı – Kemal Rızvanoğlu İlköğretim Okulu – Selçuklu / Konya

Türkiye Mansiyon: Sibel Gedik – Atatürk İlköğretim Okulu – Güzelyurt / Aksaray

Dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkanlık Danışmanı Zeynep Arıkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas tarafından verildi.

Ödül dağıtım töreninin ardından yarışamaya katılan eserlerden oluşan sergi açılışı gerçekleştirildi.

Sergi açılışına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Kent Konseyi Başkanı ve Başkanlık Danışmanı Zeynep Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Kerim Üstündağ ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

title