Haberler

Libyalı taraflar Kahire'de "siyasi tıkanıklıktan çıkma yollarını" görüştü

Güncelleme:

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih ile ülkedeki siyasi durumu ve siyasi tıkanıklıktan çıkma yollarını ele aldı.

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih ile ülkedeki siyasi durumu ve siyasi tıkanıklıktan çıkma yollarını ele aldı.

Başkanlık Konseyi Sözcüsü Necva Vehibe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Menfi ve Salih'in, Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldiğini söyledi.

Vehibe, görüşmede Libya'daki siyasi durumun ve en kısa sürede seçimleri yaparak siyasi tıkanıklıktan çıkma yollarının değerlendirildiğini belirtti.

Sözcü Vehibe, Menfi ve Salih'in ayrıca Kahire'de toplanan Libya Devlet Yüksek Konseyi ve TM ortak komitesinin çalışmasını başarılı kılmanın yollarını ve ulusal uzlaşma dosyasının sonuçlarını da görüştüğünü aktardı.

Vehibe, Konseyin ulusal uzlaşma projesinin son ayrıntılarını belirlemeye yakın olduğunu ifade etti.

Devlet Yüksek Konseyi ve TM ortak komite istişarelerinin üçüncü ve son turu 12 Haziran'da Mısır'ın başkenti Kahire'de başlamıştı.

Ne olmuştu?

BM öncülüğündeki Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasım 2020'deki toplantılarında, ülkede devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılmasına karar verilmişti ancak seçimler planlanan tarihte yapılamamıştı.

Tobruk'taki Temsilciler Meclisi, mevcut Ulusal Birlik Hükümeti'nin görev süresi 24 Aralık 2021'de dolduğu gerekçesiyle 10 Şubat'ta ülkenin batısındaki milletvekillerinin çoğunun katılmadığı oturumda Fethi Başağa'yı başbakan seçmiş, 1 Mart'ta da Başağa hükümetine güvenoyu vermişti.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ise Temsilciler Meclisini Cenevre Anlaşması'nda belirlenen yol haritasından ayrılmakla suçlayarak görevinin başında olduğunu, görevi ancak seçilmiş bir hükümete teslim edeceğini söylemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Tobruk Kahire Libya Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title