Haberler

Kyb, Yeni Cumhurbaşkanı Adayı İçin Görüşmelere Başladı

Irak'ta meclis başkanının belirlenmesinin ardından gözler cumhurbaşkanlığı adaylarına çevrildi.

Irak'ta meclis başkanının belirlenmesinin ardından gözler cumhurbaşkanlığı adaylarına çevrildi.

Saddam Hüseyin rejiminin yıkılmasından sonra siyasi partiler arasında yapılan anlaşmaya göre, Sünnilere meclis başkanlığı, Şiilere başbakanlık, Kürtlere ise cumhurbaşkanlığı verilerek, hükümet etnik ve mezhepsel kimlik üzerinden paylaşılıyor.

Cumhurbaşkanını şu ana kadar Kürtler arasında belirleyen taraf, Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) oldu.

KYB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, partinin üst düzey yöneticileri ve politbüro üyeleri, cumhurbaşkanı adayını belirlemek için dün basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi, toplantıya bugün de devam edildi.

KYB Politbüro Sözcüsü Sadi Ahmed Pire, toplantıdan önce yaptığı açıklamada, ana gündem maddesinin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi olduğunu ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) medyasında yer alan haberlerde, tekrar aday olmak isteyen mevcut Cumhurbaşkanı Fuad Masum, KYB Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar, KYB'den ayrılıp geçen yıl kendi partisini kuran Demokrasi, Adalet için Koalisyon lideri Berhem Salih, Talabani ailesine yakın Muhammed Sabir ve Latif Reşid'in adaylar arasında olduğu iddia ediliyor.

Ülkede iki dönem cumhurbaşkanlığı yapan ve 3 Ekim 2017'de hayatını kaybeden KYB Genel Sekreteri Celal Talabani'den sonra yine aynı partinin adayı olan Fuad Masum, 2014 yılında cumhurbaşkanı seçilmişti.

Irak'ta 12 Mayıs'ta genel seçimlerin yapılmasının ardından gelen hile ve şaibe iddialarından dolayı resmi sonuçlar yaklaşık 3 ay sonra açıklanmıştı. Irak'ta yeni hükümetin kurulması için meclis ilk oturumunu 3 Eylül'de gerçekleştirmiş, dün de Sünni Araplardan Muhammed Halbusi'yi meclis başkanı olarak seçmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Saddam Hüseyin Başbakanlık Irak Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title