Haberler

'Kuşlar ve Melekler' Kuşadası'nda Sergilendi

Güncelleme:

Aydın Kuşadası'nda bulunan DoubleTree by Hilton Kuşadası, başarılı sanatçı ve eserlerini Egelilerle buluşturmaya devam ediyor.

DoubleTree by Hilton Kuşadası, başarılı sanatçı ve eserlerini Egelilerle buluşturmaya devam ediyor. Otelde bulunan G Art Galeri'nin yeni konuğu ressam ve grafik tasarımcısı Aydan Baktır oldu. 21 Eylül Cumartesi günü açılan ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi 20 Ekim 2013 Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

İlk kişisel sergisini 1992 yılında açan Baktır'ın ikinci kişisel sergisi olan "Kuşlar ve Melekler", sadece DoubleTree by Hilton Kuşadası için hazırlanan resimlerden oluşuyor. Sergiye adını veren "Kuşlar ve Melekler", Baktır'ın resimlerinde ilham aldığı iki vazgeçilmez figür olarak yer alıyor. Sergisinde kuşlar ve melekler aracılığıyla aşkı, cesareti, hayal kırıklıklarını, kısaca hayatın kendisini anlatan Baktır, tuvale yansıttıklarını ve kendisini ise şu sözlerle anlatıyor…

Kuşlar ve Melekler

Her aşk ilhamı hayattan alır. Bazen de düşlerden...

Her aşk aslında hayattan alır büyüsünü,

Hayatın kendisi aşktır zaten

Tahammüldür, sabırdır, özlemdir ve ulaşmaktır…

Göçmen kuşlar, hayat nerede daha güzelse oraya giderler.

Aynı melekler gibi…

Hala meleklere inananlardansanız,

Ve bu naif romantizm sizi aşkla buluşturuyorsa eğer,

Kelimeleriniz, renge dönüşür…

Duyguların renklerde

Kaybolduğu bir düş içine düş -ersiniz…

Göçmen kuşların sezgileri ve cesareti,

Meleklerin görünmez varlığı,

Resimlerde buluşur…

Ve biraz boya, biraz düş, karışır gider evrene…

Benim resimlerimde görünmeyen melekler, kuşlar kadar yürekli, renkli ve özgür…

Ya kuş ya melek ol deseler,

Hangisini seçerdiniz?

Ben her ikisini de seçtim,

Bu seçimi tuallere boyadım.

Bir ressamın dediği gibi "ben hala boyuyorum" galiba…

Hala bir resim beni kuşlarla ve meleklerle konuşturuyor.

Büyü-mek zor geliyor olmalı... bir zaman sonra...

Aydan Baktır Kimdir?

Aydan Baktır, 1958 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Amerikan Robert Lisesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu olan sanatçı Baktır, girişimci ruhuyla 1982 yılında Nata Reklam Ajansı'nı kurarak çalışma hayatına başlamış ve 8 yıl profesyonel reklam ajansı kreatif direktörlüğü yapmıştır. Ardından sırasıyla 1989-1991 yılları arasında Pamukbank Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve 1991-1992 yılları arasında Esbank Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlerini üstlenen Baktır, 1992-1993 yılları arasında ise kendi kurduğu Birleşik Tasarımcılar Grubu'nda kreatif direktör ve genel koordinatör olarak görev almıştır.

Aydan Baktır, 1992'de Galeri Ars - Ankara'da ilk kişisel sergisini açmış olup halen Ressam ve Grafik Tasarımcısı olarak sanat faaliyetlerini sürdürmekte; Galeri Apel'de çeşitli karma sergilere katılmaktadır.

Aydan Baktır'ın katıldığı karma sergiler şunlardır:

2011 Beraber ve Solo Şarkılar, Galeri Apel

2010 Vitrin, Galeri Apel

2009 KAGİDER BİZ Sergisi

2009 Frankfurt ve Siena Kitap Fuarları "Okuma Köşesi"

2008 BenimadımApel "jem'appelleapel" 10. Yıl Sergisi, İstanbul

2008 "Lale Heykel ve Tasarım", İBB, 3. Lale Festivali

2006 "Zamanın Lale Hali", İBB, Darphane-i Amire Sergi Mekanı

2005 "Newroz-Nevruz-Yenigün", Diyarbakır Sanat Merkezi, Diyarbakır

2005 "Boğaziçi Mezunlar Derneği Erguvanların Dönüşü" Sergisi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul

2005 "Perde", Galeri Apel

2002 "İskemle+", Galeri Apel, İstanbul

1995 "Günceler", Enersis Binası, Ankara

1992 "Genç Yetenekler", Sanart 91, Amerikan Kültür Merkezi, Ankara

Aydan Baktır, sanat çalışmalarının yanı sıra 1994 yılında kurduğu Ring Reklam Ajansı'nın sahibi olarak reklam sektöründeki faaliyetine de devam etmektedir. Kendisinin 2012 yılından beri ortağı olduğu Zeytin İskelesi markası ise tüketicileri Ayvalık ve Edremit bölgesinin kaliteli natürel sızma zeytinyağı ile buluşturmaktadır.

KAGİDER'in (Kadın Girişimciler Derneği) kurucu üyesi olan Aydan Baktır, dernek çalışmalarını aktif olarak yürütmektedir. Kendisi aynı zamanda Reklam Ajansı Vakfı, Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA), Grafikerler Meslek Kuruluşu üyesidir.

Tabakhaneler bölgesi, DoubleTree by Hilton Kuşadası'yla hayat buldu

Marinaya bakan ve Kuşadası'nın tam kalbinde yükselen DoubleTree by Hilton Kuşadası, konferans ve gezi turizminin konuklarını lüks ve konfor standartlarının ötesinde bir hizmet anlayışıyla ağırlıyor. Tarihi yeniden yaşatacak bu proje, sadece DoubleTree by Hilton Kuşadası ile değil, tarihi yapısını koruyarak restore edilen eski tabakhane binalarıyla da dikkat çekiyor. Sadece Kuşadası değil, Osmanlı dericilik tarihinde de önem taşıyan eski Tabakhane bölgesini korumaya alan Göçtur, restorasyonunu mimar Nur Bağcı Kocasoy, peyzaj mimarisini ise Dr. Turgay Ateş'in yaptığı tabakhane binaları ve bölgesini yeni bir yaşam alanına dönüştürdü. Aslına uygun olarak yapılandırılan, kendi havuzu ve bahçesi bulunan 4 adet taş bina otelin suit odaları olarak kullanılıyor. Eski mimari tarzdaki avlu kültürü ile oluşturulan, içerisindeki Hayal Kahvesi ve Debbağ Pastanesi ile yeni bir yaşam alanından dönüşen Tabakhaneler bölgesi Kuşadası'nda vakit geçirebilecek en keyifli ve özel yerlerin başında geliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Kuşadası Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title