Haberler

Kuşadası'nda Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yıldönümü Kuşadası’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü Kuşadası'nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kuşadası'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kuşadası Kaymakamlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreni ile başladı. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen resmi törenle devam eden kutlamalara Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel, Kuşadası Radar Komutanı Binbaşı Uğur Ünlü, Kuşadası Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Murat Genç, Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanı Murat Şahin, Kuşadası İlçe Jandarma Özel Koruma Komutanı İzzet Yüksel, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, Belediye Meclis Üyeleri Filiz Üyücü, Cem Arslan, Fevziye Tekeroğlu ile diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük fedakarlıklar sonucu kurulduğunu ifade ederek "94 yıl önce bugün, milletçe uluslararası toplumun bağımsız ve onurlu bir üyesi olarak yaşama irademizi tüm dünyaya duyurmak üzere kabul ve ilan ettiğimiz Cumhuriyet'imizin sonsuza dek yaşaması ve gelişmesi dileğiyle bu en büyük günümüz olan Cumhuriyet'i en içten dileklerimle kutluyorum. Binlerce yıllık tarihinde sayısız uygarlık, devlet ve imparatorluk oluşturmayı başaran Türk Ulusu, Cumhuriyeti de büyük bir kahramanlık destanı sonucu kurmuş ve bugünlere taşımıştır. Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasının hemen ardından Büyük Atatürk 29 Ekim 1923 tarihinde, Türkiye büyük Millet Meclisi'nde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu bütün dünyaya duyurmuştur. Bugün biz atalarımızın bizlere emanet ettiği o Cumhuriyeti koruyoruz" dedi.

Kaymakam Aksoy'un konuşmasının ardından kutlama töreni, çeşitli grupların halk oyunları gösterileri ve okunan şiirlerle devam etti. Törende Aydın ili genelinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Milli İradeye Sahip Çıkma temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren Kuşadalı öğrenciler Nurhayat Bilgen, Buket Eren, Şahin Kestaneci, Mertcan Aksaray, Edanur Şişman, Pınar Ece Yünaçar, Aybüke Baysal, Ercin Burlan ve Ayşegül Simav'a protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Törenin ardından Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde bir tören geçişi düzenlendi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Muammer Aksoy 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title