Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: "Avrupa'da Tabiri Caizse Türkiye Düşmanlığı, Yabancı Düşmanlığı...

- Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: "Avrupa'da tabiri caizse Türkiye düşmanlığı, yabancı düşmanlığı pirim yapar bir hal almaya başladı"LONDRA - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Londra'da yaptığı basın toplantısında, "Avrupa'da tabiri caizse Türkiye düşmanlığı, yabancı düşmanlığı...

- Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: "Avrupa'da tabiri caizse Türkiye düşmanlığı, yabancı düşmanlığı pirim yapar bir hal almaya başladı"

LONDRA - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Londra'da yaptığı basın toplantısında, "Avrupa'da tabiri caizse Türkiye düşmanlığı, yabancı düşmanlığı pirim yapar bir hal almaya başladı" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayan Dünya Turizm Fuarını ziyaret etti ve Türkiye'nin standının açılışını yaptı. Londra'daki Excel Fuar Merkezinde düzenlenen fuarda Türkiye ve KKTC'nin stantlarını gezen Kurtulmuş, yaptığı basın açıklamasında batı dünyasındaki yabancı düşmanlığına değindi. Kurtulmuş, "Özellikle Avrupa kıtasında ama genel olarak batı dünyasında yabancı düşmanlığını, özelde İslam düşmanlığı ve bunun çok somuta indirgenmiş bir hali olarak Türkiye karşıtlığını görüyoruz. Bu son yıllarda artan bir trend haline geldi. ve bu öyle kendiliğinden ortaya çıkan bir şey de değil. Bazı çevrelerin bazı siyaset merkezlerinin bütün bu düşmanlıkları bilinçli olarak artırmaya çalıştıklarını görüyoruz. Özellikle son yıllarda Avrupa'da siyasette seçimlerin de gündeme gelmesi dolayısıyla tabiri caizse Türkiye düşmanlığı, yabancı düşmanlığı pirim yapar bir hal almaya başladı" diye konuştu.

Yabancı düşmanlığının başlı başına Avrupa siyasetinin en önemli handikaplarından biri olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Yani kültürel çoğunlukla demokratik katılımla farklı dinlerden, ırklardan insanların bir arada yaşamasıyla Avrupa ortak kültürünü oluşturabilmiş bu kıta Allah korusun ırkçı, faşist ve bir takım yabancı karşıtı, İslam karşıtı, Türk karşıtı çevrelere pirim verirse korkarım ki birkaç sene içerisinde Avrupa'da siyasetçilerin söylediği sözler de dikkate alınmayacaktır. Öncelikle bunun Avrupa kıtası için bir uyarı olduğunu ifade etmek isterim. Ancak Türkiye'nin bu süreçlerden etkilenmesine konu gelince, şunu söyleyeyim siyasetin dili başka, turizmin dili başkadır, kültürün dili başkadır" şeklinde konuştu.

"Almanya'daki seçimlerden dolayı Almanya'daki birçok kişi 'Aman ha sakın Türkiye'ye gitmeyin' diye telkinlerde bulundular" diyen Bakan Kurtulmuş, "Türkiye'nin gidilirse tehlikeli olabileceğini ifade eden siyasetçiler bile oldu. Ama bu sene baktığımız zaman ilk 9 ayda Türkiye'ye gelen Alman turistlerin sayısı 3 milyona yaklaştı. Evet rakam bir önceki yıla göre düşmüş ama bu şunu gösteriyor. Bu kadar çok söyleme rağmen Alman vatandaşları, Alman dostlarımız Türkiye'ye gelerek ziyaret ediyor. Çünkü Türkiye'nin zenginliğini, güzelliğini, misafirperverliğini, turizmdeki kaliteyi daha evvel görmüşler. Dolayısıyla turizm kendi diliyle hareket ediyor ve Avrupalı turistler Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Bu süreç devam edecek. Avrupa'daki seçimlerin ayrıca sona ermesi bu sıkıntılı diye bir şekilde rafa kaldırılması bakımından önümüzü rahatlatacaktır. Önümüzdeki dönemlerde bu artan ırkçı söylemlerin etkisinde kalan siyaset turizm alanını etkileyen bir dil kullanmaya muktedir olmayacaktır diye düşünüyorum ve Türkiye turizmi rahat bir döneme girecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title