Haberler

Koruma altındaki çocuklar 15 Temmuz'u resim ve şiirle anlattı

Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kuruluşlarında kalan koruma altındaki çocukların yaptığı resimler ve yazdığı şiirler ile 15 Temmuz anlatıldı.

Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kuruluşlarında kalan koruma altındaki çocukların yaptığı resimler ve yazdığı şiirler ile 15 Temmuz anlatıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin milli iradesine yapılan saldırı ve darbe teşebbüsü ile vatandaşlarımızın destansı mücadelesinin daha iyi anlaşılmasının sağlanması için o gece yaşanılanları koruma altındaki çocuklar resim ve şiire döktü.

Koruma altındaki Çocuklarda milli iradenin pekiştirilmesi ve demokrasinin öneminin kavratılması amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında kurum içinde açılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında eserleri dereceye giren öğrenciler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik'le birlikte Vali Aykut Pekmez'i makamında ziyaret etti.

Çocukların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Aykut Pekmez, çocuklarla sohbet ederek, dereceye giren eserleri tek tek inceledi.

Çocukların duygularını aktardıkları resim, şiir ve kompozisyonda darbeci askerler tarafından vurulan sivil vatandaşlar, uçan helikopterler, sokaklarda yürütülen tanklar ve tankların altına yatan ve önünde duran kahramanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, şiirler ve camiler yer aldı.

Vali Aykut Pekmez, "15 Temmuz gecesi vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza ve milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla kadını-erkeği, genci-yaşlısı sokaklara ve meydanlara inerek göğsünü tanklara, uçaklara ve bombalara siper ederek, bertaraf edilmiş ve geri püskürtülmüştür. Bugün al bayrağımızın gölgesi altında huzurlu bir şekilde yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Allah onlardan razı olsun mekanları cennet olsun. Aziz Türk milletinin darbecileri bertaraf etmedeki milli duruşunun anlaşılması amacıyla çizilen resimler ve yazılan şiir ve kompozisyonları çok anlamlı buluyorum. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Aykut Pekmez, eserleri dereceye giren koruma altındaki çocukları tebrik ederek Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

15 Temmuz Adıyaman Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
title