Haberler

Kocatepe Camii'nde Kurban Bayramı Coşkusu

Kurban bayramı, Başkent’te sevinçle karşılandı.

Kurban bayramı, Başkent'te sevinçle karşılandı. Ankaralı vatandaşlar bayram namazı için camilere koştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tüm camilerde okunan bayram namazı hutbesinde Arakan vurgusu ve tatil süresince yola çıkacaklara trafik kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi, Başkent Ankara'da güne bayram namazıyla başladı. Kurban Bayramı için 7'den 70'e birçok vatandaş camilere akın ederken, Kocatepe Camii de her bayramda olduğu gibi yine vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği cami oldu. Yemen, Libya, Gana, Nijerya gibi Müslüman ülkelerin vatandaşları da Kocatepe Camii'ni tercih etti. Kılınan bayram namazı ve okunan hutbenin ardından camide bayramlaşma başladı. Okunan hutbede Arakanlı Müslümanlara yönelik yapılan saldırılara vurgu yapıldı. Yola çıkacakların trafik kurallarına uymaya, sabırlı ve dikkatli olmaya davet edildiği hutbede, "Geliniz, hem kendimizin, hem de kardeşlerimizin güvenliği için frene değil kurala güvenelim" uyarısı yapıldı.

Birçok vatandaş birbiriyle bayramlaşırken, çiçekçi ve simitçiler cami bahçesinin dışında tutuldu. Cami girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Vatandaşlar namazın ardından çiçekçilere yoğun ilgi gösterdi. Yetişkinler ve minikler sevdikleri için çiçek aldı. Kocatepe Camisinin çevresini mesken tutan simitçiler de vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Namazı kılan bazı vatandaşlar cami avlusunda fotoğraf çektirdi.

Ankara Valisi Ercan Topaca'da bayram namazını Kocatepe Camii'nde kıldı.

"Arakan'daki Müslümanlara ve Ortadoğu coğrafyasının bir an önce huzura kavuşmasını istiyorum"

Bayram namazını Kocatepe Camii'nde kılan Murat Bayar, "Dirlik düzenlik versin Allah. Bizim coğrafyamızın dışında olan Müslümanlara onlara da dirlik düzenlik versin. Arakan'da başka yerlerde yangın yerine çevrilen Müslüman devletlerine Allah onlara yardım etsin. Türkiye'de de birlik ve beraberlik diliyorum. Buradan çıkınca eve gideceğiz. Çocuklarla torunlarla bayramlaşacağız onlarla kucaklaşacağız. Bu bayramlar bir sevinçtir, barıştır" ifadelerini kullandı.

Tarık Karaman ise "İslam alemindeki yaralar çok büyük. Onlarla ilgili tedbirlerin dünya çapında alınması Arakan'daki Müslümanlara ve Ortadoğu coğrafyasının bir an önce huzura kavuşmasını istiyorum. Buradan çıkınca büyüklerimizin ellerinden öpeceğiz. Kurbanımızı keseceğiz. Mezarlık ziyaretleri, eş dost ziyaretleri" dedi.

Bayram namazını Kocatepe'de kılan Turgay Kurtuldu ise bütün Müslüman aleminin Kurban Bayramını kutlayarak, şunları kaydetti:

"Arakan'da yapılan vahşeti kınıyoruz. Rabbim onlara her iki cihanda yardım etsin. Biz burada çok rahatız. Onlar orada nasıl acaba. Allah onlara yardım etsin."

Oğlu ve torunuyla birlikte Kocatepe Camii'ne gelen Şakir Erkan Göksu, "Torunlarıyla birlikte olunca insan daha da güzel oluyor. ulusumuza barış, mutluluk sevgi dolu günler getirsin. Bayramlaşacağız, kurbanımızı keseceğiz ondan sonra da eşimizi dostumuzu gezeceğiz" şeklinde konuştu.

Kocatepe Camii İmamı İsmail Coşar ise şöyle konuştu:

"Bayramı doyasıya yaşayamayan bir sürü millet var. Müslümanlar sıkıntıda. Allah bu bayram hürmetine inşallah bütün insanlığa huzur ve saadet getirir. Arakan'daki Müslümanlar büyük sıkıntı içinde. Oradaki Budistler Müslümanları öldürüyorlar. Müslümanlardan dua niyaz ediyoruz. İnşallah bu bayram bütün insanlığın huzuruna vesile olur. bu bayramı acıyla beraber karşılıyoruz. İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz. Buradan çıkınca Allah'a teslimiyetin sembolü olan kurbanımızı keseceğiz."

Ganalı ailenin bayram sevinci

4 yıldır Türkiye'de yaşayan Ganalı aile ise bayramın çok iyi geçtiğini belirterek, "Hem okuyoruz hem çalışıyoruz. Türkiye'yi çok seviyoruz. İnşallah biz okul bitince geri döneceğiz Gana'ya. 4 yıldır Türkiye'deyiz. Gazi Üniversitesinde okuyorum. Bitmek üzere. Feride burada doğdu. Türkiye'yi çok seviyoruz. Farklılık yok. Bizde aynı böyle. İnsanlara iyi bayramlar diliyoruz şeker paylaşıyoruz. Ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Aynı şeyler yaşıyoruz" dedi.

Arakan'daki Müslümanlara dua ettiklerini söyleyen Ganalı İsa, "İnşallah onlar ve Filistinliler Allah onların yardımcısı olsun. Biz Türk gibiyiz. Bütün Türklere teşekkür ediyoruz. Hiç üzülmemiz yok her bayramda" ifadelerini kullandı.

Ganalı Ebubekir ise, "Bizim için bayram çok güzel, mutlu edici. Türkiye'de yaklaşık 4.senem oluyor. Bayram güzel ama bizim kendi ülkemizdeki yaptığımız aynı olamıyor. Kültürler farklı olduğu için. Ama Müslümanların arasında bulunduğumuz için sıkıntı yok" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Kocatepe Türkiye Arakan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title