Haberler

KLÜ'de Kayıt Heyecanı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırklareli Üniversitesi'nde de 2013-2014 akademik yılı öğrenci kayıtları başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırklareli Üniversitesi'nde de (KLÜ) 2013-2014 akademik yılı öğrenci kayıtları başladı.

Kayıtların başlaması ile Kırklareli'de ve üniversitede yoğunluk başladı. LYS'de aldıkları puanlarda KLÜ'yü tercih eden öğrenciler, sabahın erken saatlerinde KLÜ Rektörlük Binası'na gelerek kayıt yaptırmak için sıraya girdi.

İlk defa üniversiteye başlayacak olan öğrencilerin ve ailelerin mutluluğu gözlerinden okunurken, öğrenciler kazandıkları fakültelere kayıtlarını yaptırmak için KLÜ Rektörlük Binası önünde sıraya girdi. Aileleri ise çocuklarını gölgede dinlenerek bekledi.

REKTÖR AYKAÇ'TAN ÖĞRENCİYE SICAK İLGİ

KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, kayıt yaptıracak öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. KLÜ'ye Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen öğrencilere "Kırklareli'ye ve KLÜ'ye hoşgeldiniz" diyen Aykaç, öğrencilere üniversite ve Kırklareli hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Aykaç, "Bizim gayemiz bizi tercih eden öğrencilerimizin başarısını yükseltmek" dedi.

KLÜ'yü geçmiş yıllarda ve yeni tercih eden öğrencilerin memnuniyetini, kaliteli eğitimi çevrelerine ve yakınlarına aktararak KLÜ'ye her geçen gün artan öğrenci sayısından memnun olduklarını belirten Aykaç, "Memnuniyetini ifade eden öğrencileri gördüğümüzde mutlu oluyoruz. Bizim gayemiz bizi tercih eden öğrencilerimizin başarısını yükseltmek. Burada huzurlu, iyi bir eğitim görmelerini sağlamak. KLÜ'yü tercih eden öğrencilerimiz iyi eğitim alacakları ümidi ile gelmişler. Biz de bu ümitlerini boşa çıkartmayacağız. Hatta daha fazlasını onlara sunmaya çalışacağız. Onlara burada mutlu huzurlu bir biçimde 4 yıl başarılı bir eğitim vereceğiz. İnşallah öğrencilerimiz burada mutlu ve başarılı olacaklar. Bu yıl ek kontenjan ile 19 bin öğrenciyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İLK KAYIT FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ'NE

KLÜ 2013-2014 eğitim - öğretim yılının ilk kaydı ise Fen - Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ne oldu. İlk olarak kayıt yaptıran Fulden Poyraz, "Binlerce kişi arasından ilk kaydı yaptırdığım için çok heyecanlıyım. İlk kaydın ben olacağımı düşünmüyordum. Kırklareli'yi gerçekten çok sevdim. İnternette gözüktüğü gibi ve anlatıldığı gibi bir yer değil. Tam tersine çok güzel bir il" diye konuştu.

Kayıtlar, 6 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Aykaç Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title