Haberler

Kız Yurdunda Öğrenciler Yemekten Zehirlendi

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'ndeki Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kız yurdunda kalan çok sayıda öğrenci, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye götürüldü.

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'ndeki Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kız yurdunda kalan çok sayıda öğrenci, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye götürüldü.

Olay, dün gece Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Okulun yurdunda kalan çok sayıda kız öğrenci, gece saatlerinde sonra mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri baş gösterince nöbetçi öğretmen sağlık görevlilerinden yadım istedi. Okula gönderilen ambulans ve belediye otobüsleriyle Kahta Devlet Hastanesi'ne götürülen öğrenciler, acil serviste serum tedavisi uygulandıktan sonra taburcu edildi. Öğrencilerin özel şirket tarafından yaptırılan ve menüsünde tavuk ile ayran bulunan öğle yemeğinden zehirlendikleri belirlendi. Olayın ardından Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk ile Adıyaman İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu hastaneye gelerek bilgi aldı.

Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk, ilk tetkiklerde gıda zehirlenmesi görüldüğünü belirterek, "Kız yurdundaki bazı öğrencilerin değişik şikayetleri üzerine gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye sevk edildi. Yapılan ilk tetkiklerde gıda zehirlenmesi vakası görüldü. Önce 25 öğrencimiz daha sonra peyderpey 230 öğrencimiz olumsuz bir duruma mahal bırakmamak üzere doktor kontrolünden geçirildi. Öğrencilerde ağır bir durum olmadığı tespit edildi. Gerekli tahlil ve tetkikler yapıldıktan sonra öğrencilerimiz kontrolden geçirilip tekrar yurtlarına gönderildi. Öğrencilerimize, velilerimize ve tüm Kahta halkına geçmiş olsun" dedi.

Öte yandan öğrencilerin yediği yemekten alınan numuneler, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor. - Adıyaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahta Devlet Hastanesi Adıyaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title