Haberler

Kırklareli Pehlivanköy'de Çeltik Hasadı Başladı

Güncelleme:

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde buğday ve ayçiçeğinden sonra en çok ekimi yapılan çeltik hasadına başlandı. 108 üretici tarafından 6 bin 396 dekar alanda ekilen çeltik, Eylül ayından itibaren hasat edilmeye başlandı.

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde buğday ve ayçiçeğinden sonra en çok ekimi yapılan çeltik hasadına başlandı.

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesi genelinde buğday ve yağlık Ayçiçek üretiminden sonra en fazla ekiliş alanına sahip olan çeltik, 2023 yılında 108 üretici tarafından 6 bin 396 dekar alanda ekilerek Eylül ayından itibaren hasat edilmeye başlandı. Pehlivanköy Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, devam eden biçerdöverle hasat kontrol çalışmaları çerçevesinde ilçede yaklaşık bin 500 dekar alanda çeltik yetiştiriciliği yapan İlkan Yaman'ın çeltik hasadına katıldı.

Pehlivanköy Tarım Müdürü Ali Doğan ve teknik personel ile birlikte gerçekleştirilen kontrol ve üretici ziyaretinde, çeltik çeşitleri, verim, yetiştiricilikte karşılaşılan sorunlar ve çeltik fiyatları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Üreticinin de dahil olduğu ve bu yıl uygulamaya başlanılan çeltikte 'İyi Tarım Uygulamaları' proje süreci ile ilgili bilgi veren Doğan, "Tarımsal üretimin devamlılığını sağlayan tüm üreticilerimizin emeğine sağlık" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pehlivanköy Kırklareli Çeltik Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title