Haberler

Kırıkkale 193 Bin Fidan Toprakla Buluştu 193 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Üniversitesi, Orman işletme Müdürlüğü, Genç TEMA Topluluğu ve Biyoloji ve Çevre Topluluğu işbirliği ile gerçekleştirilen ağaçlandırma projesi kapsamında 193 bin fidan toprakla buluşturuldu.'Gönüller ormanla, fidanlar...

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Üniversitesi, Orman işletme Müdürlüğü, Genç TEMA Topluluğu ve Biyoloji ve Çevre Topluluğu işbirliği ile gerçekleştirilen ağaçlandırma projesi kapsamında 193 bin fidan toprakla buluşturuldu.

'Gönüller ormanla, fidanlar toprakla buluşuyor' ağaçlandırma projesi kapsamında Yahşihan Hacıbey TOKİ mevkiinde 193 bin fidan dikildi. Fidan dikimine Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Orman İşletme Ankara Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, İl Müftüsü Bekir Gerek, Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur, Orman İşletme Müdürü Ramazan Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ve TEMA Temsilcisi Mustafa Akın katıldı. Ağaçlandırma projesine destek veren Genç Tema Topluluğu ve Biyoloji ve Çevre Topluluğu öğrencileri kazma ve kürekleri alarak ilk olarak fidanlar için çukur kazarak can suyu verdiler.

Türkiye genelinde devam eden ağaçlandırma projeleri hakkında bilgi veren Orman İşletme Ankara Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, 1,5 milyon fidan dikileceğini Kırıkkale'nin ileri ki yıllarda daha yeşil bir görünüme kavuşacağını belirterek, bu tür faaliyetlerin süreceğini kaydetti. Kırıkkale Vali Ali Kolat ise gelecek nesillere daha güzel yarınlar bırakmak adına yapılan ağaçlandırma çalışmalarının son derece önemli olduğuna vurgu yaparak emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Yıldız'da konuşmasında projeye destek veren öğrencilerini kutlayarak, bu tür faaliyetlerin gönül ve sevgi işi olduğunu kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale Üniversitesi Tema Vakfı Ali Kolat Yahşihan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title