Haberler

Kırgızistan'da Ayzada Kanatbekova cinayetine ilişkin soruşturmada Bişkek Emniyet Müdürü görevden alındı

Güncelleme:

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te kaçırıldığı iddia edilen 27 yaşındaki Ayzada Kanatbekova'nın iki gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından yapılan iç soruşturmada ihmali olduğu anlaşılan, aralarında Bişkek Emniyet Müdürü Bakıt Matmusayev'in de bulunduğu 11 emniyet mensubu görevden alındı.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te kaçırıldığı iddia edilen 27 yaşındaki Ayzada Kanatbekova'nın iki gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından yapılan iç soruşturmada ihmali olduğu anlaşılan, aralarında Bişkek Emniyet Müdürü Bakıt Matmusayev'in de bulunduğu 11 emniyet mensubu görevden alındı.

Kırgızistan İçişleri Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre; İç Soruşturma Servisi, Bişkek'te söz konusu cinayete ilişkin kapsamlı ve objektif soruşturma yaptı.

Soruşturmada, polis memurlarının görevlerini uygun şekilde yerine getirmediği ve ihmallerinin olduğu anlaşıldı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığının emirleri, polis tüzüğü, ilgili kanunları ile talimatların da büyük ölçüde ihlal edildiği tespit edildi.

Bakanlığının emriyle Bişkek Emniyet Müdürü Matmusayev, Yardımcısı, Soruşturma Daire Başkanı, Bişkek Pervomay İlçe Emniyet Müdürü ve 2 yardımcısı, 2 müfettiş, 1 Soruşturma Dairesi Başkanı, Çuy Bölge Emniyet Müdürlüğünden 2 polis görevden alınırken, 33 polis memuruna ise "uyarı" cezası verildi.

Bu arada, geçici Bişkek Emniyet Müdürlüğü görevine Azamat Nogoybayev getirildi.

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Rektörlüğü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun 2020 yılı mezunu Kanatbekova'nın ölümü nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Olay

Bişkek'te 5 Nisan'da kaçırılan Kanatbekova, 7 Nisan'da şehir dışındaki boş bir arazide otomobilin içinde ölü bulunmuştu.

Polis, ilk belirlemelere göre kadının boğularak öldürüldüğünü, aynı arabanın arka koltuğunda kadını kaçıran erkeğin de bıçakla boğazını keserek intihar ettiğini tespit etmişti.

İçişleri Bakanlığı İç Soruşturma yanı sıra Bişkek Savcılığınca, kaçırılma ve ölümle ilgili "ihmal" suçundan açılan davanın soruşturulması için Milli Güvenlik Devlet Komitesi Bişkek Başkanlığına yetki verilmişti.

Kanatbekova'nın kendisine sürekli tacizde bulunan kişiden kaçmak için uçak bileti aldığı ve yurt dışına çıkma hazırlığında olduğu belirtilmişti.

Cinayetin ardından İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık binası önünde eylem yapılmış, sorumlularının ağır şekilde cezalandırılması talebinde bulunulmuştu.

Cinayete yardım ve yataklık ettiği tespit edilen 3 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Kırgızistan Hisarcık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title