Haberler

Kilis'te Tescilsiz Motosiklet Operasyonu

Kilis Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, Kentte 35 Bini Aşkın Motosikletin Trafikte Yer Aldığını Hatırlatarak, "Bazı Sürücüler Motosikletlerinin Susturucusunu Çıkararak Vatandaşı Rahatsız Ediyor. Bu Kişilere Göz Açtırılmayacak. Küçük Yaşta Motosiklet Kullananlar İzin Verilmeyecek" Dedi.

Kilis Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, kentte 35 bini aşkın motosikletin trafikte yer aldığını hatırlatarak, "Bazı sürücüler motosikletlerinin susturucusunu çıkararak vatandaşı rahatsız ediyor. Bu kişilere göz açtırılmayacak. Küçük yaşta motosiklet kullananlar izin verilmeyecek" dedi.

İl Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, hiçbir vatandaşın bir başka vatandaşı rahatsız etmeye hakkının olmadığını söyledi. Sönmez, "Kilis'te 23 bin trafiğe tescilli motosiklet var. Tescilsiz ile başka illere ait plakalarla kentte trafikte yol alan motosiklet sayısı 35 bin civarında olduğunu tahmin ediyorum. Tescilsiz motosikletlerin trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecek. 3 bin 500 YTL'ye motosiklet alan kişi, motorunu Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne tescil yaptırması gerekiyor. Tescilsiz motosikletin trafiğe çıkması yasaktır. İl merkezinde çok sayıda tescilsiz motosikletlerinin egzoz ve susturucusunu çıkararak vatandaşları rasatsız ederek gürültü kirliliğine yol açmaktadırlar. Evde hastası olan, cenazesi, veya eğlencesi olan veya evinde dinlenen insanlar rahatsız olmaktadır" dedi.

Sönmez, kurallara uyulduğu zaman herkesin motosiklete binme hakkı olduğunu belirterek, "Biz vatandaşlar motosiklete binmesin demiyoruz. Sadece kurallara göre binsinler, ehliyetsiz, tescilsiz motosiklete binmesinler. Kilis'te, sayıda anne ve baba henüz 12-17 yaşları arasında değişen çocuklara motosikletleri veriyorlar. Her gün çok sayıda motosikletlerin karıştığı trafik kazaları oluyor. Gencecik insanlar kazalar sonucunda yaşamını yitiriyor ya da sakat kalıyor. Trafik ekiplerimiz il merkezinin çeşitli noktalarında uygulama yapıyor. Karayolları yönetmenliğine aykırı olan motosikletler trafikten men ediliyor" diye konuştu.

(MAD-ST-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title