Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Depremde Ölen Miyazaki'nin Annesine "Kamil Vazo"

CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Yakup Akkaya, depremde hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Miyazaki Atsuşi için Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki'ye taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Yakup Akkaya, depremde hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Miyazaki Atsuşi için Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki'ye taziye ziyaretinde bulundu. Miyazaki'nin annesine verilmek üzere CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı bir mektup ile "Kamil Vazo" hediye edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, ziyaret sonrası açıklama yaptı. Akkaya "Vazo 'Kamil İnsan'dan esinlenilerek üretilmiş. Tüm insani değerlere ulaşmış ve ruhsal gelişimini tamamlamış 'Kamil İnsan'ı simgeleyen Kamil Vazo'nun insanı çağrıştıran formu üzerinde 'Celi Sülüs' yazı sitilinde Kelime-i Tevhid yazısı ile Mevlana'nın kaftanından alınmış motifler ile desenler bulunuyor. O bir yardım gönüllüsü aynı zamanda bir Türk dostuydu. Onun anısına annesine verilmek üzere bu vazoyu ve genel başkanımızın taziyelerini belirten mektubunu Büyükelçiye veriyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da Büyükelçi Araki'ye, Miyazaki At 'nin kişiliğinde Japon Halkının yardımseverliğinin bütün Türkiye'de bir kez daha anımsandığını belirterek "Miyazaki'nin bu onurlu davranışı sadece ülkemizde değil dünyada insani değerlerin yükselmesine hizmet edecek ulvi bir davranıştır" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title