Haberler

Kemal Serhadlı Pmyo Müdürü Ateş: "Klasik Polis Anlayışı Değişmeli"

Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü Nuri Ateş, klasik polis anlayışının değişmesi gerektiğini söyledi.

Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü Nuri Ateş, klasik polis anlayışının değişmesi gerektiğini söyledi.

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yerel Kanal A Televizyonu'nda yayınlanan ve Gazeteci Murat Berhun'un hazırlayıp sunduğu "Kentin Yüzü" programına konuk olan Ateş, kendisinin daha önceki görev yeri olan Erzincan'da uygulanan "Aile Polisi" projesinden bahsetti.

Klasik polis anlayışının değişmesi gerektiğini belirten Ateş, "Aile polisi uygulaması Erzincan'da uygulandı. Her evin bir polisi vardı. Öyle bir düzen oluşturuldu ki, belli sayıdaki eve bir polis memuru tahsis edildi. Bu evlerde kim yaşıyor, ne gibi sorunları var, çocukları okula gidiyor mu, maddi durumları nedir, aile içi şiddet var mı, bu soruların yanıtını o polis memuru biliyordu. Bu aile polisi de sorunu olan aile ile sıcak temas sağlıyor onlara yol gösteriyor, aile içi şiddet gibi olumsuzlukların olmaması için karşılıklı sohbet ederek olayları önleyebiliyordu. Olay olduktan sonra değil olmadan önleme imkanı bulabiliyorduk. Mahallenin veya bölgenin bir fosseptik çukuru varsa sorumlu aile polisi orayı kapattırıyor. O çukura bir çocuğun düşüp yaralanması veya ölmesi durumunda yaşanacak acıları önlüyor ve polisin olayın sonrasında yapacağı soruşturmada geçireceği zamanı da ortadan kaldırıyor. Aile polisi uygulamasıyla önleyici polislik konusunda adım atabiliyorduk. Bu uygulamanın yaygınlaşmasının olumlu olacağını düşünüyorum" dedi.

Eski dönemlerde polisin başarısının, yakaladığı suçlu ve çözdüğü olaylarla ölçüldüğünü anımsatan Ateş, "Günümüzde artık polisin başarısının kriteri değişti. Polislik hizmetlerinin başarısı, polisin halka vermiş olduğu güven duygusu, halkla kurulan ilişkinin niteliği ve halkın güvenlik hizmetlerine katkıda bulunma oranı ile ölçülüyor. Eğer günün her saatinde bir kızımız kentin her yerinde güvenle dolaşabiliyorsa başarı yakalanmış demektir" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Kanal A Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title