Haberler

Keleş Ailesi Piknikte Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Karbeyaz ve Yaylacıktaki Keleş ailesine mensup ailelerin birlikte kurduğu Keleş Aile Derneği düzenlenen piknikte şölen havasında kutlamalarla açıldı.

Çok sayıda aile ferdinin katıldığı açılışta bir konuşma yapan keleş Aile Derneği başkanı Savaş Keleş: " Keleş ailesinin yaklaşık 250 yıl önce Gavur Dağı bölgesinde çıkan çatışma neticesinde 3 kardeşten biri Karbeyaz a diğeri Yaylacık a bir diğeri Konya ya yerleşmiştir. Orta asyadan kavimler göçü ile bu bölgeye gelen Keleş ailesinin Oğuzlar boyundan olduğu tahmin edilmektedir.

Şuan Hatay'da 3 ile 4 bin arasında sayıları olan Keleşlilerin bugünden sonra Dernek çatısı altında tek ses olarak birlikteliğine devam edeceğini belirtti. Keleş Ayrıca açılışa katılan başta tüm akrabaları olmak üzere CHP milletvekili Hasan Akgöl'e CHP ilçe başkanı Mevlüt Yeşildağ'a MHP il başkanı Adnan Aktaş'a, BBP ilçe başkanı Reşit Arıcıoğulları'na Hatay Dernekler Platformu başkanı Mahmut Sönmez ve diğer misafirlere teşekkür etti.

CHP Hatay milletvekili Hasan Akgöl ise Keleş ailesi ile Akgöl ailesinin çok eski dostluklarının olduğunu belirtti. Daha sonra söz alan MHP il başkanı Adnan Aktaş ise asıl Gavur Dağı'ndan gelen benim demesi büyük alkış aldı. Açılış çocukların , kadınların , erkeklerin yarışlarıyla devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Akgöl Oğuzlar Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title