Haberler

Kazan'da Edebiyat Söyleşisi

Kazan'da Edebiyat söyleşisi ANKARA'nın Kazan İlçe Belediyesi'nce düzenlenen 'Edebiyat Sohbeti'nin' konuğu Divan Edebiyatı'nın temsilcilerinden Hayati İnanç oldu.

Kazan'da Edebiyat söyleşisi

ANKARA'nın Kazan İlçe Belediyesi'nce düzenlenen 'Edebiyat Sohbeti'nin' konuğu Divan Edebiyatı'nın temsilcilerinden Hayati İnanç oldu. İnanç Divan Edebiyatı'dan ünlü şairlerin şiirlerini önce Osmanlı Türkçesi ile okudu, ardından konuklara, Günümüz Türkçesiyle açıkladı. İnanç, Söyleşi aralarında ise ATİ Türk Müziği grubu ney, kanun, kaval, def, keman eşliğinde Divan Edebiyatı'nın ünlü Türk Sanat Müziği eserleri seslendirdi. inanç, "Sadece o dört mısrayı anlamak için Osmanlıca öğrenmeye değmez mi'? diye sordu. İnanç bu sırada salondakilerden alkış aldı. Programda soruları da yanıtlayan İnanç, "Osmanlıca değil, Osmanlıca Türkçesi doğru söyleyiştir" dedi.

KAYMAKAM DURU: OSMANLICA ÖĞRENMEK GEREKİR

Kazan Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye Kazan Kaymakamı Murat Duru eşi Elif Duru, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Eşi Meral Ertürk ile vatandaşlar katıldı. Kaymakam Duru, 'Hocamızın dediği gibi büyük edebiyatçılarla şairlerle tanışmamız için onları öğrenmemiz için Osmanlıca öğrenmek gerekmiyor mu'?. Gerçektende gerektiğini düşünüyorum. Dinledikçe Osmanlıcanın gerçekten öğrenmemizin ne kadar doğru olduğunu ne kadar yerinde olduğunu düşünüyorum" dedi.

OSMANLICA ÖĞRENİLMESİ ŞART

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise Osmanlı Türkçesinin öğrenilmesinin şart olduğunu belirtti. Ekrtürk, "Gerçekten de bizim bir tarihimiz var, kültürümüz var, Bu tarihimizde ve kültürümüzde yüzyıllarca kullandığımız bir dilimiz var. Gerçek Osmanlı Türkçesi kendi tarihimizin kültürümüzün, edebiyatımızı öğrenmemiz için kesinlikle ve kesinlikle Osmanlıca'nın öğrenilmesinin şart olduğunu gördük" dedi.

OSMANLICA DEĞİL OSMANLI TÜRKÇESİ

Hayati İnanç, sahnede Divan Edebiyatı'nın önemli Şairlerinden Necati Bey'in gazellerinden 4 mısrasını okuduktan sonra 'Sadece o dört mısrayı anlamak için Osmanlıca öğrenmeye değmez mi'? diye sordu. İnanç bu sırada salondakilerden alkış aldı. Programda soruları da yanıtlayan İnanç, "Osmanlıca değil, Osmanlıca Türkçesi doğru söyleyiştir. Çünkü Türkçe bu neticede. Bin yıllık maceramızdan haberdar olabilmek için Türkçeyi Osmanlı Türkçesini öğrenme gayretini niyetini takdirle sevinçle karşılıyorum. Bir millet geçmişinde büyükse geleceğinde de büyük olur. Tarihin emri budur. Kaderin sevki budur" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Murat Duru Kazan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title