Haberler

Kazakistan Büyükelçisi Saparbekuly'den sanayicilere yatırım daveti

Güncelleme:

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) üretim yapan firmalara, ülkesindeki yatırım olanaklarını anlattı.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly AOSB'yi ziyaret etti

Büyükelçi Saparbekuly, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticari işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirdiği Adana temaslarının ikinci gününde, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ni (AOSB) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara, Selahattin Onatça ve Bölge Müdürü Mustafa Keskin ile bir araya geldi. Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak'ın da yer aldığı ziyarette Büyükelçi Saparbekuly, Kazakistan'ın yatırımcılara sağladığı imkânlardan bahsetti. Saparbekuly, büyükelçiliğin önemli bir misyonunun da Kazakistan'a yatırımcı çekmek olduğunu söyledi.

"TÜRK BAYRAĞINI KAZAKİSTAN'DA DA DALGALANDIRIN"

Türk sanayicileri ve işadamlarını, Kazakistan Cumhurbaşkanı adına ülkesine davet ettiğini belirten Saparbekuly, "Bizler dost ve kardeş iki ülkeyiz. Sizlerden, burada bulunan işletmelerin benzerlerini Kazakistan'da da açarak, Türk bayrağını orada da dalgalandırmanızı istiyoruz" dedi.

Kazakistan'ın Rusya'dan İran'a, Kırgızistan'dan Çin'e geniş bir pazar potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Saparbekuly, "Kazakistan, yatırım yapan yabancı yatırımcılara çok önemli teşvikler veriyor. 2006-2017 yılları arasında Kazakistan'da toplam 245 milyar dolarlık direkt yatırım yapıldı. Orta Asya bölgesinde yapılan yatırımların yüzde 80'i Kazakistan'a gerçekleştirildi" diye konuştu.

"AOSB'DE DÜNYANIN HER TARAFINDAN YATIRIMCILAR VAR"

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükelçi Saparbekuly'e Adana sanayisi ve OSB'nin üretim yapısı hakkında bilgi verdi. AOSB'nin, Türkiye'de bulunan 300 civarında OSB arasında 16 milyon metrekarelik alanıyla 6. sırada yer aldığına dikkati çeken Sütcü, şunları kaydetti:

"Bölgemizde 407 sanayi kuruluşu faaliyet gösteriyor. Dünyanın her tarafından uluslararası yatırımcılar var. Üretimden satışlarda Türkiye'nin ilk 500 firması içerisinde OSB'den 7 firmamız yer alıyor. Artı Adana'nın yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracatının yarısını sadece organize sanayi bölgemizdeki sanayicilerimiz yapıyor."

"AOSB TÜRKİYE'NİN GÖZ BEBEĞİ"

AOSB'nin Türkiye'nin göz bebeği üretim ve ticaret merkezlerinden olduğunu ifade eden Bekir Sütcü, "Adana, ticaret ve sanayi bilgisiyle Türkiye'nin en önde gelen şehirlerinden birisi. Adana'da geçmişten gelen bir ticaret ve sanayi kültürü var. Biz de bu kültürün avantajlarından yararlanıyoruz" dedi.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Türkiye ve Kazakistan arasındaki işbirliğinin artırılması konusunda da ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

SANAYİCİLERE İŞBİRLİĞİ İMKÂNLARI ANLATILDI

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı görüşmenin ardından, firmaların temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya gelerek, işbirliği imkânlarını görüştü. Saparbekuly'nin her bir firmaya yaklaşık 15 dakikada Kazakistan'ın yatırımcılara sağladığı olanakları anlattığı toplantılara; AOSB'de üretim yapan firmalardan Abdioğulları Plastik, Bossa, Oğuz Tekstil, Gürsoy Yem, Sepaş Plastik, Bakırlar İplik, Özkanlar Baskül, Teknopak, Adafer Gübre, Doğuş Prefabrik ve Kastamonu Entegre katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hacı Sabancı Kazakistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title