Haberler

Niğde Üniversitesi Rektörü Görür: Çok Acı Bir Olay

Güncelleme:

Niğde Üniversitesi Rektörü Görür, Kayseri'deki kazaya ilişkin, "Üniversitenin resmi bir programı değil. Aralarında organize edip gelmişler." dedi.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Kayseri'nin Hacılar ilçesinde 9 öğrencinin öldüğü, 26'sının yaralandığı kazaya ilişkin, "Üniversitenin resmi bir programı, organizasyonu değil, öğrencilerin kendi yaptıkları bir organizasyon. Kendi aralarında organize edip gelmişler. Her ne olmuşsa çok acı bir olay" dedi.

Görür, kazanın ardından geldiği Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören öğrencileri ziyaret etti.

Hastaneye gelişinde Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur tarafından karşılanan Görür, yaralıların sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Görür, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sözün bittiği yerde olduklarını, söyleyecek bir şey bulamadığını ifade etti.

Ölü ve yaralıların daha çok Ulukışla Meslek Yüksekokulundan olduğunun söylendiğini belirten Görür, "Diğer bölümlerden, fakültelerden de olabilir. Şu an bize ulaşan son rakam 9 ölü, 26 yaralı olduğu yönünde. Üniversitenin resmi bir programı, organizasyonu değil. Öğrencilerin kendi yaptıkları bir organizasyon. Kendi aralarında organize edip gelmişler. Her ne olmuşsa çok acı bir olay" diye konuştu.

Öğrencileri taşıyan aracın da üniversiteyle herhangi bir bağlantısının bulunmadığını dile getiren Görür, "Resmi bir organizasyon olsa, biz kendi aracımızı görevlendiririz ya da bildiğimiz araçları kiralıyoruz. Onların da zaten şartları bellidir" dedi.

Öte yandan, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da hastaneye geldi.

Kazada yaşamını yitiren ve yaralanan öğrencilerin arkadaşlarının da hastane önündeki bekleyişi sürüyor. Bazı öğrencilerin göz yaşlarını tutamadığı gözlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Niğde Üniversitesi Adnan Görür Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title