Haberler

Karslı Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Adem Erenkara, son yolcuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi Kavuşak bölgesinde güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Adem Erenkara, son yolcuğuna uğurlandı.

Fetihiye Camii'ndeki cenaze töreninde Karslılar, şehit Piyade Uzman Çavuş Adem Erenkara'yı tekbir sesleri ve "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde son yolculuğuna uğurladı. Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun yanı sıra Vali Eyüp Tepe,

Garnizon Komutanı Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, askeri yetkililer, siyasiler, şehidin yakınları ve çok sayıda Karslı katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından helallik alınırken, şehidin tabutuna sarılan yakınları gözyaşı döktü. Daha sonra omuzlara alınan şehidin naaşı, tekbir sesleriyle cenaze aracına taşındı. Dev Türk bayrağının açıldığı törende terör örgütü PKK'ya lanet yağdı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atılırken, şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere baba ocağı Kümbetli köyüne götürüldü.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, şehit annesine sarılarak başsağlığı diledi. Bu sırada bir başka şehit annesi de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan akan kanın bir an evvel durmasını istedi. Acılı şehit annesini tören alanında bulunan bir subay teselli etti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kazan Vadisi Çukurca Hakkari Kars Politika Güncel Haberler

title