Haberler

Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük Üniversitesinin (KBÜ), Türkiye'deki 200'e yakın devlet ve vakıf üniversitesi içerisinde mezunları en kolay iş bulan üniversiteler sıralamasında ilk 20'de yer aldığı bildirildi.

Karabük Üniversitesinin (KBÜ), Türkiye'deki 200'e yakın devlet ve vakıf üniversitesi içerisinde mezunları en kolay iş bulan üniversiteler sıralamasında ilk 20'de yer aldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, yüksek öğrenim tercihi yapmaya hazırlananlara ve kariyerine yön vermek isteyen mezunlara, üniversiteler, bölümler ve iş yaşamı hakkında ışık tutacak ulusal araştırmaları konu edinen CALIBRE Yükseköğretim İstihdam Endeksinin bu yılki sonuçlarının açıklandığı belirtildi.

KBÜ'nün araştırma sonucunda, Sabancı, ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Yıldız Teknik, İstanbul ve Marmara üniversiteleri gibi köklü geçmişe sahip birçok üniversite ile beraber mezunu en hızlı iş bulan ilk 20 üniversite arasında yer almayı başardığı kaydedildi.

Safranbolu'da halk toplantısı

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, halk toplantıları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.

Ürkmezer, toplantıda yaptığı konuşmada, devletin elçileri olarak, devletin verdiği imkanları sunma noktasında aracılık yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yapılan halk toplantıları vatandaşımızın sorunlarını daha iyi anlamamızı, bireysel veya toplumsal sıkıntıların bizler aracılığıyla kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılmasının faydalarını görüyoruz. Bu sayede devlet ile vatandaşın arasındaki mesafenin ve kopukluğun olmamasını, devlete ulaşmanın zor olduğu algısının yıkılmasının sağlanacağını düşünüyoruz. Toplantılarda yaptığımız işlerin hangi düzeyde amacına uygun yaptığımız ve gerçekten hedeflediğimiz neticeyi alıp alamadığımız konusunda doğrudan o hizmetten faydalanan muhataplarımızla bilgi almamız sağlanıyor. Dolayısıyla yürüttüğümüz hizmetlerde nerelerde aksaklık olduğunu bire bir gözlemleme, tespit etme ve gerektiğinde de düzeltme şansımız oluyor. Ayrıca, toplantılar bizlere gelebilecek yanlış ve eksik bilgileri daha rahat fark etmemizi sağlıyor."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Marmara Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title