Haberler

Kadına şiddete Karşı Mücadele Günü" Etkinliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Kadınlara yönelik toplantıda bu zat aynen şöyle diyor; 'Erkek işsizse eve yeteri kadar para gelmiyorsa akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır.' Bunu diyen kim? Bay Kemal.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Kadınlara yönelik toplantıda bu zat aynen şöyle diyor; 'Erkek işsizse eve yeteri kadar para gelmiyorsa akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır.' Bunu diyen kim? Bay Kemal. Böyle çarpık bir zihniyet olur mu? Böyle bir yoz bakış açısı olabilir mi? Bu kadına şiddeti insanlığa ihanet değil alenen meşru gören bir kafadır. Bu mantığa göre ana muhalefetin başındaki zatın her yaşadığı seçim yenilgisinden sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum." dedi.

Erdoğan, "Kadına Yo¨nelik S¸iddete Kars¸ı Uluslararası Mu¨cadele Gu¨nu¨" kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programdaki konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 Kasım Öğretmenler Günü'ndeki konuşmasına değindi.

"Ana muhalefetin başındaki zat çıkmış konuşuyor. Öğretmenlerle ilgili birçok şeyler anlatıyor. ya sen ne anlatıyorsun? Bak orta öğretimde neredeydik, nereye geldik." diyen Erdoğan, okuma-yazma oranlarının yüzde yüzlere doğru yürümesinin iktidarları döneminde gerçekleştiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların okuması yazmasının artmasının iktidarı döneminde olduğunu, eşi Emine Erdoğan'ın Şanlıurfa'da başlattığı "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının da bu dönemde gerçekleştiğini kaydetti.

Ordunun kadın ayağının da çok sağlam olduğunu belirten Erdoğan, ordunun "Nene Hatunları", "Hatçe bacıları" bulunduğunu dile getirdi.

Erdoğan, eğitim hayatına devam eden kız çocuklarının doğal olarak evliliğe zorlanmadıklarını ifade ederek, "Yükseköğretim öğrencileri arasındaki kız evlatlarımızın oranının, ey Kılıçdaroğlu burayı dinle, yüzde 13,5'ten yüzde 44,5'e çıkmış olması da çok sevindiricidir. Ama bunları duyamaz. Kulağı vardır duyamaz, gözü vardır göremez, dili vardır hakikati söyleyemez. Çünkü kalp mühürlü." diye konuştu.

"İstihdamdaki kadın oranının artması gerçek bir devrimdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimin her kademesinde kız öğrencilerini teşvik etmek için birçok proje ve destek yaptıklarını belirtti.

Kadınların ekonomik hayattaki görünürlükleri ve güçlerinin artmasının da önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, istihdamdaki kadın oranının 2005'teki yüzde 23 seviyesinden bu yılın temmuz ayı itibarıyla yüzde 34'e çıkmasını "gerçek bir devrim" olarak nitelendirdi.

Erdoğan, hedeflerinin 2023'te bu oranı en az yüzde 41'e ulaştırmak olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2005'ten bugüne kadar istihdam sayımızı 9 milyon 200 bin artırmış olmamıza rağmen işsizliğin hala çift haneli rakamlarda geziyor olmasının sebebi kadınlarımızın iş gücüne katılımındaki bu artıştır. Biz bundan asla şikayetçi değiliz. Demek ki daha çok istihdam oluşturmamız gerekiyor. İnşallah onu da başaracak, erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, eli iş tutan herkesin çalışabileceği bir ekonomiyi inşa edeceğiz. Burada kadın girişimcilerimize verdiğimiz çok önemli destekler, pozitif ayrımcılık uygulamaları var. Sadece mikro kredi uygulamasından 160 bin kadın yararlanmıştır. Kadınlarımızı hayatın her alanında desteklemeye yönelik daha yüzlerce, binlerce örnek sayabilirim. Burada önemli olan Türkiye'de kadınların şiddet başta olmak üzere tüm meselelerinin çözümüne yönelik güçlü bir siyasi iradenin bulunuyor olmasıdır. Bu irade devam ettikçe diğer sorunların çözümü yalnızca zaman meselesidir. Türkiye'nin sadece Cumhurbaşkanı değil, onunla birlikte Başbakanı, bu konuda sorumlu bakanı, hükümetin tamamı bu iradeye sahiptir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınlardan tek istediklerinin bu mücadelede kendilerine destek vermeleri olduğunu belirterek, "Kadın haklarını ideolojik saplantılarının istismar aracı haline dönüştürmek isteyenler, bu mücadeleye en büyük zararı verenlerdir. Bizim şu veya bu ideolojiye değil, sadece ve sadece kadınların haklarını savunmaya amaçlayan herkese yüreğimiz ve kollarımız açıktır." diye konuştu.

Pek çok konu gibi kadın meselesini de kendilerine saldırmak için silah gibi kullananlara da eyvallah etmeyeceklerini dile getiren Erdoğan, kendisinin ve arkadaşlarının kadınların sorunlarının çözümüyle ilgili iradeye sahip olduğunu, ancak aksi yönde de örnekler bulunduğunu kaydetti.

"Skandal ifadeler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen günlerde kadına şiddetle ilgili skandal ifadelerinin bu örneklerden biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Üstelik de kadınlara yönelik toplantıda bu zat aynen şöyle diyor; 'Erkek işsizse eve yeteri kadar para gelmiyorsa akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır.' Bunu diyen kim? Bay Kemal. Böyle çarpık bir zihniyet olur mu? Böyle bir yoz bakış açısı olabilir mi? Bu kadına şiddeti insanlığa ihanet değil, alenen meşru gören bir kafadır. Bu mantığa göre ana muhalefetin başındaki zatın her yaşadığı seçim yenilgisinden sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum." dedi.

Çanakkale'de belediye meclisi toplantısında, belediye başkanının, seçimle gelen AK Partili bir meclis üyesini, konuşma hakkını kullanırken işine gelmediği için ifadeler sebebiyle susturmak için sürekli olarak "Sus" diyerek şiddet uyguladığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Susturamayınca bu sefer talimat veriyor, 'Hemen mikrofonu kesin.' diyor. Ondan sonra da meclisi terk etmesini söylüyor. Meclisini terk etmesini istediği o bayan AK Partili bir belediye meclis üyesi. Demokratik yollarla, halkın oylarıyla oraya gelmiş olan bir bayan. Arkasından ne oldu? Bir de baktık ki CHP'nin kadın mensupları gelip gösteriler yaptılar. Kime? Kendi belediye başkanlarını alkışlıyorlar. ya bu nasıl bir kadına saygıdır. Orada en doğal hakkını kullanan bir kadın meclis üyesine karşı bu tavrı takınan bir belediye başkanına ancak 'Sen ne yapıyorsun, demokratik hakkını kullanan bir bayana sen böyle bir saygısızlığı nasıl yaparsın ey başkan.' deyip onu yuhalamaları gerekirken, tam aksine onu alkışlıyorlar. İşte bu da CHP'deki kadın zihniyetinin nerede olduğunu gösteriyor.

Ben dedim, bak şimdi yine söylüyorum. 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümü. Valime talimatı verdim. O gün Çanakkale Belediye Başkanı'na orada söz vermeyeceksin. Oradaki programın sahibi validir, en tepe noktada Başbakan'dır, Cumhurbaşkanı'dır. Dolayısıyla seçimle bir belediye meclisine üye olarak girmiş bir meclis üyesini o meclisten kovan insan bunun bedelini ödemelidir. İnancımızla ve kültürümüzle ilgisini olmadığı belirttiğim bir zihniyet var ya, işte bu onun ta kendisidir."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
title