Haberler

Kadın ve Demokrasi Buluşması

Başbakan Erdoğan: (6) "Biz bugüne kadar kadınlar çalışsın diye mücadele verdik.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar kadınlar çalışsın, yönetsin, üretsin, okusun ve Türkiye'ye istikamet verebilsin diye mücadele verdiklerini ifade ederek, "Anayasa'yı ağırlık olarak sizler için biz değiştirdik. CHP, MHP Anayasa değişikliğinde bizim karşımızda olmadılar mı? Hatırlayın o günler bizim karşımızda oldular. Birleştiler ama başaramadılar. Sizlerle birlikte dik durduk" dedi.

Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Kadın ve Demokrasi Buluşması"nda konuştu.

Başbakan Erdoğan, apartmanların bodrumundan kömür taşıyan anaları bildiklerini belirterek, "Anam da öyle kömür taşırdı. Bir oda ısınır diğer yerler ısınmaz. Öyleydi. Onun kiri ve külü ne çileler çekti bu analar. Ne çile çekti analar ama doğalgaz geldikten sonra düğmeye basıyorsunuz bütün daire ısınıyor. Mutfakta, banyoda sıcak su... Ya benim hanım kardeşlerim buna layık değil miydi? Niye bunlar yapılamadı acaba? 9 vilayette doğalgaz vardı şimdi 72 vilayette doğalgaz var. Büyük düşünmek budur. Bu kadar gayret ve azimle devam ederken İstanbul inşallah, hukuk ve demokrasi çerçevesinde gerekeni en güzel şekilde yaptı ve yapmaya devam edecek" diye konuştu

Katılımcıların "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganlarına Başbakan Erdoğan, "Siz bizi hiç bir zaman yalnız koymadınız bu yolda. Hep yanımızda oldunuz. Hep yanımızda ve bizimle beraber oldunuz. Bunu biliyorum. Kamuoyu araştırmalarında bunların hepsini tespit ettim" şeklinde yanıt verdi.

Çalıştıklarını, vatandaşların kendilerine nasıl yaklaştıklarını çok iyi bildiklerini dile getiren Erdoğan,  şöyle devam etti:

"Biz bugüne kadar kadınlar çalışsın diye mücadele verdik. Kadınlar yönetsin diye mücadele verdik. Kadınlar üretsin, okusun, kadınlar Türkiye'ye istikamet verebilsin diye mücadele verdik. Anayasa'yı ağırlık olarak sizler için biz değiştirdik. CHP, MHP Anayasa değişikliğinde bizim karşımızda olmadılar mı? Hatırlayın o günler bizim karşımızda oldular. Birleştiler ama başaramadılar. Sizlerle birlikte dik durduk. Ayrımcılık, nefret suçları, sizler için bir mücadelenin adıydı. Ayrımcılık ve nefret suçlarıyla olan mücadele aynen kararlılıkla devam edecek. Başınızda başörtüsü var diye, sizleri tahkir ettiler. Okullara sokmadılar. Üniversite kapılarından çevirdiler. O zulme hep birlikte son verdik. Kamuda başı açık, başı örtülü birlikte çalışabilsin diye yasakları kaldırdık. İşte buyurun, başı açık başı örtülü... Ne var? Türkiye normalleşti. Olayın aslı bu."

"Tek vatan, 780 bin kil kareyle tek vatan"

Başbakan Erdoğan, eşi vefat eden hanımlara destek verdiklerini, iki ayda bir 500 lira ödediklerini belirterek, yalnız bırakmadıklarını, engelli ailelere destek verdiklerini, çocuğunu okula gönderemeyen annenin yanında olduklarını, kadınların sağlık çilesini ortadan kaldırdıklarını, her nerede olursa olsun kendilerine ulaştıklarını, her türlü sağlık sorunlarında tüm imkanlarla yanında olduklarını anlattı.

Annelerin ağlamaması, eşlerin dul kalmaması, kızların babasız kalması için "çözüm süreci"ni başladıklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kanın, şiddetin, silahların Türkiye'nin gündeminden çıkarılmasında annelerin ve hanım kardeşlerin rolü çok büyük oldu. Mutfakta tencere kaynasın diye çalışıyoruz. Sofralarda huzur, bereket olsun diye çalışıyoruz. Her bir ailede inşallah, neşe tüm Türkiye'yi kuşatsın diye çalışıyoruz. İşte kardeşlerimin baş öne eğilmesin diye çalışmaya devam edeceğiz. Benim burada sizlerden bir isteğim var. Hep beraber bu yolda durmaksızın yürüyeceğiz. Ancak benim isteğim şu; bizi bölmek isteyenlere karşı, Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Gürcüsüyle Abazasıyla Romanıyla aklınıza kim gelirse, tek millet...

Rabia diyorum ya, bu Rabia'da neler var? Bu Kılıçdaroğlu'nun Rabiası değil. Tek millet, tek bayrak. Diyor ki, 'Bayrak geçerken, bakanlar ayağa kalkmadı' diyor. Önce sen Hakkari'de, anlaştığın Hakkari mitinginde, bir tek bayrak koyamadın ya... ve bütün resimlerini her yerde gösteriyorum. Ama bizim için bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Üstad Mithat Cemal Kuntay'ın ruhu şad olsun. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehitlerimizin simgesi. Tek vatan, 780 bin kilometre kareyle tek vatan. Yani Batı ile ilgilen, Doğu'yu, Güney Doğu'yu bırak, yok. Akdeniz'le ilgilen, Güney'i bırak yok. Orta Anadolu'yu bırak, Marmaray'ı tut olmaz."

"Karşılarında bizi bulurlar"

Başbakan Erdoğan Şırnak'ta, Ağrı'da, Iğdır'da, Kars'ta havalimanı yaptıklarını ve buna 10 sene önce kimsenin inanmayacağını dile getirerek, "Buyurun şimdi orada havalimanları var. Hakkari'yi yapıyoruz, terör sebebiyle bir gecikme var, onu da bitireceğiz" dedi.

Erdoğan, 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 10 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatarak, "Siz bu iktidara nasıl olur da 'Yolsuzlukların iktidarı' dersiniz? Eğitimde yaptıklarımız ortada. 76 üniversite vardı, şu anda 175 üniversite var, 81 vilayetimizde. 205 bin derslik yaptık. İktidarımız döneminde bunların hepsi yapılanlar" diye konuştu.

Devlet içinde devleti, paralel devleti asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Karşılarında bizi bulurlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bu tür etkinliklerin artması Türkiye'de kadının özellikle demokrasideki yerini çok daha fazla güçlendireceğini belirterek, katılımcılarla "Beraber yürüdük biz yollarda" şarkısının sözlerini söyledi.

Dünya Kadınlar Günü'nün tüm kadınlar için aydınlık yarınlara vesile olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, şiddettin olmadığı, barışın egemen olduğu, mutluluğun egemen olduğu geleceğe vesile olsun" diyerek, sözlerini tamamladı.

- İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

title