Haberler

Kadıköy'de atık dönüşümü için 23 noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi kuruldu

Güncelleme:

Kadıköy'de atık dönüşümü için 23 noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi kuruldu Kadıköy'de geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe genelinde 23 noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi kuruldu.

Kadıköy'de atık dönüşümü için 23 noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi kuruldu

İSTANBUL - Kadıköy'de geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe genelinde 23 noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi kuruldu. Mobil uygulama aracılığıyla kendilerine en yakın noktaya ulaşabilecek olan vatandaşlar atık merkezleri aracılığıyla geri dönüşüme katkı sağlayacak.

Kadıköy'de geri dönüşüm çalışmaları kapsamında yer alan 299 adet geri kazanılabilir atık kumbarası, 387 adet cam atık kumbarası, 36 adet bitkisel yağ toplama noktası ve 182 atık pil kumbarasının yanı sıra 21 mahallede toplamda 23 noktaya Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruldu. Kadıköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında, ev ve iş yerlerinde ortaya çıkan ve haftalık toplama sistemine ulaşamayan geri kazanılabilir atıkların toplanması sağlanacak. Mobil Atık Getirme Merkezleri ile birlikte kağıt, karton, plastik, cam, metal ve bitkisel yağ atıkları tek bir noktada buluştu.

Kadıköy'de geri dönüşüme mobil destek

Çalışma kapsamında, telefonlarına indirebileceği mobil uygulama sayesinde atıklarını geri dönüşüme kazandırmak isteyen vatandaşlar kendilerine en yakın Mobil Atık Getirme Merkezlerinin lokasyonu ile mobil atık aracının çalışma saatleri gibi birçok hizmete ulaşabilecek.

"Etkin bir atık yönetimi sağlanmış olacak"

Kadıköy Belediyesinde görevli çevre mühendisi Fahri Fırat, "İlçemiz genelinde 21 mahallede 23 ayrı noktada yerleşimi sağlanan Mobil Atık Getirme Merkezleri oluşturduk. Vatandaşlarımız kağıt, karton, plastik, cam, metal ve bitkisel yağ gibi atıklarını buraya bırakabilecekler. Bu şekilde etkin bir atık yönetimi sağlanmış olacak. Burada biriktirilen atıkların hem maddesel dönüşümü hem ekonomik hem de içerdikleri kirleticiler açısından kazanımı sağlanmış olacak. Örneğin; 1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini göz önüne alırsak çevre ve insan sağlığı açısından önemi oldukça fazla. Ayrıca vatandaşlarımız cep telefonlarına indirebileceği uygulama ile Mobil Atık Getirme Merkezi ile mobil atık aracımızın çalışma saatlerine kadar birçok bilgiye ulaşabilecek" diye konuştu.

"Atık merkezlerini sokağımıza kadar getirildi"

Yürütülen çalışmaya ilişkin konuşan çevre sakinlerinden Emel İzlan, "Atıklarımızı bu atık merkezlerine atabiliyoruz. Geri dönüşüm duyarlı olmamız gereken bir konu. Atık merkezlerini sokağımıza kadar getirildi. Geri dönüşüm yapmamak için hiçbir engel kalmadı. Kadıköy Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadıköy Belediyesi Hisarcık Kadıköy Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title