Haberler

İzmirli Baba, Oğlunu Teröre Vermeyecek

Güncelleme:

DHKP-C tarafından kandırılan oğlunun izini süren baba, İzmir'den İstanbul'a geldi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DHKP-C terör örgütünün kandırmaya çalıştığı 17 yaşındaki oğlunu kurtarmak için İzmir'den İstanbul'a geldi.

"OĞLUMU ALMADAN DÖNMEYECEĞİM"

İzmir'de 2 yıl önce oğlunun DHKP-C terör örgütü tarafından kandırılarak örgüte katıldığını belirten İ.E., "Gerekirse Taksim Meydanı'na çıkıp üzerime benzin dökerek yakarım ama İzmir'e oğlumsuz dönmeyeceğim" diyerek oğlunu kurtarmak için harekete geçti.

İ.E., 2 yıl önce DHKP-C terör örgütüne katılan oğlu B.E.'nin, 6 ay önce İzmir'de oturdukları evden ayrıldığını, örgütün evleri ve derneklerinde kalmaya başladığını söyledi. Oğlunun 2 aydır İstanbul Okmeydanı'nda bir adreste kaldığını tespit ettiğini söyleyen baba, İzmir'den İstanbul'a sırf oğlunu kurtarmak için geldiğini söyledi. Öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen acılı baba, oğlunun bir an önce DHKP-C örgütünden kurtarılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

"OĞLUMU TAKİP EDE EDE BU ADRESLERİ BULDUM"

TMK (Terörle Mücadele Kanunu) 10. madde ile yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal'a ifade veren baba, ifadesinde şöyle dedi:

"17 yaşındaki oğlum 2 yıldır DHKP-C örgütüne sempati duymaya başladı. Oğlum örgüte bağlantılı olan dergilerden (Yürüyüş) satın alarak eve getirdi, hatta satışına aracılık etmeye başladı. Kendisine bütün uyarılarıma rağmen bir türlü örgüte olan sempatizanlığını azaltamadım. Hatta her geçen gün örgüte olan ilgisi artıyordu. Netice itibariyle 6 önce evden ayrılarak örgüt evleri ve derneklerinde kalamaya başladı"

Baba İ.E., "Ben oğlumu birebir takip ederek bu sonuca ulaştım. Ancak oğlumun en son 2 ay önce İzmir'den ayrılıp İzmit Kandıra ilçesinde bulunan DHKP-C'nin kapına katıldığını, buradan daİstanbul'a gelerek Okmeydanı'nda kaldığını öğrendim" diye konuştu.

BABAYA HAKARET EDİP ÜSTÜNE YÜRÜMÜŞLER

Baba, ifadesinde olayın devamını şöyle anlattı:

"Oğlumun bulunduğu adrese gittim. Ancak benimle kimse görüşmedi. Ben kapının önünde beklemeye başladım. Daha sonra bir kişi apartmandan çıkarak beni bir parka götürdü. Sonra 3 kişi daha geldi. Ben gelen şahısların oğlumla ilgili konuşacaklarını ve diyalog kuracaklarını beklerken birden bana hakaret etmeye ve beni itmeye başladılar. Bana; namussuz, şerefsiz, işbirlikçi, senin kafana sıkarız diyerek bana hakaret edip darp etmeye başladılar"

Oğlunu almadan dönmemekte kararlı olan baba, "Oğlumu almadan gitmem. İstanbul'u terk etmeyeceğim ve onların 'kurtarılmış bölge' dediği o mahalleden ayrılmayacağım. Onlardan korkmuyorum. Beni ölümle tehdit edenler, darp edenler, o çocukları üstüme salanlar, o çocukları göndermesin; kendileri gelsin" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Okmeydanı İstanbul Taksim İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title