Haberler

İzmir'de Hayat Boyu Öğrenme Projesi Semineri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi"nin bilgilendirme toplantısı İzmir'de yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen " Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi"nin bilgilendirme toplantısı İzmir'de yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları ise hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımın beklenen seviyede olmadığını söyledi.

Abdulhakimoğulları, "AB'nin 2020'de yüzde 15 olarak belirlediği katılım oranı bizde 2006 yılında 1,8'ken 2015'te yüzde 4,6'ya kadar çıkabilmiştir. Bu projeden 81 ilimizde insanlarımız faydalanacaktır. 15 milyon avro bütçe var, 7,5 milyon avroluk kısmını hibe olarak değerlendirdik." diye konuştu.

Abdulhakimoğulları, proje kapsamında 4 sektörde 7 meslek alanından ders kitapları, ölçme ve değerlendirme materyalleri de dahil olmak üzere program geliştirme çalışmaları yürütüleceğini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tahir Büdün de İzmir'de 50 hayat boyu öğrenme kurumu bulunduğunu belirterek, "Hayat boyu öğrenme kişisel, toplumsal ve sosyal istihdamla ilişkili bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri, ilgi ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla hayatı boyunca istediği her türlü öğrenme ve öğretme etkinliğidir." dedi.

Büdün, projenin önündeki engelleri finansal, iş hayatı, kişisel, ailevi, erişim engelleri olarak sıralayarak, projenin sosyal paydaşlarından destek istediklerini belirtti.

Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi II ekip lideri Sean Curley de proje kapsamında 4 mesleki teknik eğitim alanında yatay ve dikey geçişe imkan tanıyan eğitim, öğrenme, ölçme ve değerlendirme materyallerinin geliştirileceğini, öğretmenlerin yeterlilik ve kapasitelerinin geliştirileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title