Haberler

İzmir'de Canlı Bomba Yakalandı

Güncelleme:

İzmir facianın eşiğinden döndü. Polis yakalamasaydı canlı bomba İzmir'i kana bulayacaktı.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Gaziemir ilçesinde bir kişinin, sırt çantası içerisinde bulunan 1 kilo 900 gram "C4" tipi patlayıcıyla yakalandığını bildirdi.

Bilkay, Bozyaka'daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada Gaziemir EVKA-7 Semti'nde bir kişiyi, sırt çantasında bulunan 1 kilo 900 gram "C4" tipi patlayıcı ile yakaladıklarını belirterek şunları kaydetti:

"PKK bağlantılı zanlının, canlı bomba olma ihtimali yüksek. Zanlı, arkadaşların üstün başarısıyla ele geçirildi. Bu, İzmir polisinin başarısıdır. Şu anda olay yeni. Detayları daha sonra paylaşacağız. Polisin başarısının memnuniyetini yaşıyoruz. Allah korudu, İzmir büyük bir facia yaşayabilirdi"

Kuzey Irak'ta, bölücü terör örgütü PKK'nın kamplarında eğitim aldıktan sonra eylem için İzmir'e gelen canlı bomba, polisin takibi sonucu sırt çantasındaki 1 kilo 900 gram C-4 plastik patlayıcıyla yakalandı. Yakalanmaması halinde kent merkezinde veya turizm merkezlerinde kanlı bir saldırı gerçekleştirmeyi planladığı üzerinde durulan bombacı gözaltına alınırken bağlantılarının araştırıldığı belirtildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmalar sonucunda terör örgütü PKK üyesi bir bombacının, kanlı bir saldırı gerçekleştirmek için kente geleceğini belirledi. Bu yönde gizli ve titiz bir takip yürüten polis, bombacının, bugün saat 11.00 sıralarında, Gaziemir İlçesi'ndeki Evka-7 Mahallesi çıkışında olduğunu saptadı.

Harekete geçen ekipler, kendilerini fark ettirmeden bombacının bulunduğu bölgeyi ablukaya aldı, mahalleye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi, Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri takviye gönderildi. Erken ve zamanında müdahaleyle bombacı yakalanırken sırt çantasında 1 kilo 900 gram C-4 tipi plastik patlayıcı ele geçirildi.

Düzeneğin etkisiz hale getirilmesiyle erkek bombacı gözaltına alındı. Kuzey Irak'taki PKK terör örgütü kamplarında uzun yıllar siyasi ve askeri eğitim aldığı ileri sürülen bombacı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülürken bağlantılarının araştırıldığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziemir İzmir Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title