Haberler

Boğazında Gazlı Bez Unutulan Minik Timuçin Ölümden Döndü

Güncelleme:

İzmir'de bir özel hastanede geniz eti ameliyatı olan 7 yaşındaki Timuçin, boğazında unutulan gazlı bezle 6 gün kabus dolu günler geçirdi.

İzmir'de bir özel hastanede geniz eti ameliyatı olan 7 yaşındaki Timuçin Metehan Şen, boğazında unutulan gazlı bez nedeniyle ölümden döndü. 6 gün boyunca beslemeyen, nefes almakta dahi güçlük çeken minik Timuçin'in şikayetlerinin bitmemesi üzerine, anne ve babası tarafından kontrole götürülmesine rağmen fark edilmeyen gazlı bez, çocuğun istifra etmesiyle boğazından çıktı. Zor günler geçirdiklerini ve tek çocuğunu kaybetmeyle karşı karşıya kaldıklarını belirten anne Gülşen Şen, hastane ve doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Minik Timuçin ise daha dikkatli olunmasını istedi.

AMELİYAT SONRASI KABUS DOLU 6 GÜN

Bornova İlçesi'nde yaşan ve özel bir firmada çalışan endüstri mühendisi Mesut Şen (34) ile muhasebeci eşi Gökşen Şen (36), Tevfik Fikret İlkokulu 2'nci sınıf öğrencisi olan tek çocukları Timuçin Metehan Şen'in geniz eti şikayeti nedeniyle özel bir hastaneye başvurdu. Minik Timuçin'in sağlığına kavuşması için ameliyat kararı alındı. Geçen 30 Ocak'ta küçük Timuçin ameliyata alındı. Ameliyatın ardından adeta kabus dolu 6 gün yaşadıklarını anlatan baba Mesut Şen, "Daha önce bir çocuğun süt dişleri diye kalıcı dişlerinin çekilmesi gibi kötü örnekler nedeniyle ameliyatın sıkıntılı bir süreç olacağını düşünüp, bu yüzden İzmir'in sayılı hastanelerinden birini tercih ettik. Benzer sorunlarla karşılaşmamak adına iyi bir araştırma yaptık. Ameliyat yaklaşık 1 saat sürdü ameliyat. Ameliyatın ardından doktorla görüştüğümüzde, bize çocuğun durumunun iyi olduğunu ve eve götürebileceğimizi söyledi. Ancak biz ne olur ne olmaz diye bir gece daha kalmak istedik. Doktor bize çocuğun iyi olduğunu söyledi ama çocuğun ağzı açık, burnundan sağlıklı nefes alamıyordu. O geceyi bir şekilde atlattık ve ertesi gün taburcu oldu eve getirdik" dedi.

KONTROLDE DE FARK EDİLMEDİ

Eve geldiklerinde çocuğunun şikayetlerinin arttığını savunan Mesut Şen şunları söyledi, "Su dahi içemiyordu, yemek yiyemiyordu. Ağzı açık bir şekilde uyuyordu, 20 saniye boyunca nefesini tuttuğu oluyordu. Sürekli burnunda akıntı oluyordu, onu da pompayla çekiyorduk. Ameliyattan 2 gün sonra doktorunu aradık, kontrole çağırdı. Çocuğu besleyemediğimizi söyledik. Ağzında öyle bir koku vardı ki yanına yaklaşılmıyordu, gazlı bez artık içerde iltihaplanmış. Üzerinden 6 gün geçtikten sonra tekrar hastaneye gittik, kontrol için ve yine müdahale edilmedi. Çocuk ısrarla eve gitmek istemesine rağmen, eşim bir şeyler yemesi için bir restorana götürmüş. O sırada çocuk kusmaya çalışıyor, o anda da bez çıkıyor ağzından. Eşim doktoru aramış ve hemen hastaneye çağırmış. Çocuğum ölümden döndü. Bizim yaşadıklarımız keşke başkalarının başına gelmese. Artık gerekli önlemler alınsın."

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR

Yaşadıklarını anlatırken gözleri dolan anne Gökşen Şen, hukuki mücadele başlattıklarını söyledi. Gökşen Şen, "Son kontrolden sonra hastaneden çıkarken, doktor bey, çocuğun hareketlerinin normal olmadığını, tek çocuk olması nedeniyle şımarık davrandığını söyledi. Ama biz çocuğa bir şey yediremiyorduk. Sürekli uyumak istiyordu ve o gün akıntı da durdu. Ben o gün zorla çocuğuma yemek yedirdim. Ayağa kalkınca dili dışarı çıktı zannettim. Ne yapacağımı bilemedim, hemen doktoru aradım. Çocuğu hastaneye götürmemi istedi. Bu sırada çocuğum fenalaşınca, yavaş yavaş bezi çekip çıkarttım ve hastaneye götürdüm. Orada beni sakinleştiren doktor, benden bezi istedi. Ondan sonra başka bir doktora gittim ve çocuğun yaşadığı bütün şikayetler bitti. Diğer doktor, 'Çocuğu iyi ki uyutmamışsınız' dedi. Benim buradan anladığım, eğer ben çocuğumu uyutsaydım, son uykusuna dalacaktı. Yaşadıklarımız nedeniyle terapi görmeye başlayacağız. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

"DAHA DİKKATLİ OLUNSUN"

Sağlığına kavuşan ve eğitimine devam eden minik Timuçin ise "Bez boğazımdayken nefes alamıyordum, yemek yiyemiyordum. Boğulacak gibi hissediyordum. Şu an iyiyim. Ben herkesin dikkatli olmasını istiyorum. Bir daha böyle şeyler yaşanmasın" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Şen Bornova İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

bir garip:

özellere hiç gitmeyin en çok hile onlarda jenim ameliyatımda devletin verdiği pilatini bile değiştirip daha ucuzunu takmışlar onlara göre öncelik para para para

19
3
yanıtYanıtla
demirMobil-ANDROID:

yuh artık ya. bazı doktorlar isini sallayarak yapıyor. ya ölseydi o yavru.yuhhhh yaa yuhhh

18
1
yanıtYanıtla
MÎSAFÎR:

Bu cok ama cok önemli bir saglik haberidir?Cünkü saglik konusu hepimizi ilgilendiren hasssas bir konudur. Dillerinden hergün cag atladigimizi gelisme ve hizmetten bahseden yetkililer neredeler ? Böyle bir rezalet, ihmalkarlik olabilirmi ? Halk fazla laf kalabaligi degil gercek anlamda hizmet bekliyor. Birde yoksul veya zengin herkes ayni esit sartlarda tedavi Hakkina sahip olmalidir.

15
0
yanıtYanıtla
nikiforovMobil-ANDROID:

ne zengin ne fakir.ey ummeti muhammet özel hastaneleri tercih etmeyiniz.basit bir soguk alginligina dahi binlerce hesap cikariyorlar.

10
2
yanıtYanıtla
anne:

yazıklar olsun aldıkları paranın karsılıgı bu işte cocuk o ya daha dikkatli olunması gerekir ne demek tek cocuk sımarık sana alla alla sen görevini yap

10
1
yanıtYanıtla
unknownmobilWeb@haberler.com:

Desene artik ozel hastanelerede guvenemiycek insan..Doktorsan isine saygi duymak zorundasin..Ama yok sizin EGO nuz buna izin vermez..Butun Dr milletinin burnu bir karis havada..Kucuk beyefendiye de gecmis olsun ucuz atlatmis neyseki..

5
3
yanıtYanıtla
fseverMobil-ANDROID:

Doktora hakkettigi ceza verilmelidir. Meslegini icra edemeyen bir insanin basarisizligini o yastaki bir cocugun simarikligina baglamasi ukalaliktan baska bir sey degil. Kurban olasiniz o cocuga. Hatalarinizi kabullenemeyecek kadar acizsiniz. Ukalaligi birakilip islerini yapsinlar. Disaridan yurt disindan doktorlar turkiyede calistirilmalidir.

4
4
yanıtYanıtla
HakikatmobilWeb@haberler.com:

Bu ulkede 155 bin hekim var ve emin olun yuzde 99 u hayatndn memnun degildr.Zira 36 saat nobet tutan hayatini bu ise adayan gecesi gunduzu olmayan tatili olmayan bunn ustune aldgi 3-5 bin liraya göz diken laf atan bi kasik suda bogmak isteyen kompleksli bir insan toplulugyla ugrasmak zornda olan bir zumre.Allah yardmcilari olsun tum hekimlerin.

2
4
yanıtYanıtla
taksicimobilWeb@haberler.com:

yuh artik yuhhh ozel hastanelerden uzak durun devlet hastanelerinde olun ameliyatlarinizi bu bir degil iki degil

5
0
yanıtYanıtla
RoniMobil-IOS:

Çok geçmiş olsun.Benim oğlumda aynı ameliyatı oldu! Aslında çok basit bir ameliyat, büyük ihmal

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title