Haberler

İstanbul Van Vakfı’ndan Vanlı Turizmcilere Yemek

Güncelleme:

İstanbul Van Vakfı Yönetim Kurulu, Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm Ve Seyahat Fuarı'na Katılan (EMITT) Katılan Vanlı Turizmcilere Akşam Yemeği Verdi.

İstanbul van vakfı yönetim kurulu, doğu akdeniz uluslar arası turizm ve seyahat fuarı'na katılan (emıtt) katılan vanlı turizmcilere akşam yemeği verdi.

Bahçehir-Esenkentte özel bir restoranda verilen yemeğe Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (VATSO) Zahir Kandaşoğlu, İstanbul Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik, İstanbul Denizcilik İşletmesi Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ve çok sayıda İstanbul'da yaşayan işadamı katıldı. Sıcak bir ortamda yenilen yemekte konuşan Vali Yardımcısı Atay Uslu, Van Vakfı'na verdiği yemekten dolayı teşekkür etti.

İstanbul'a, Van'ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak için geldiklerini anımsatan Uslu, Van'ın tarihi ve kültürel değerlerini anlatarak, kente dışında yaşayan işadamlarına işbirliği çağrısında bulundu. Uslu; "Ben 6 aydır Van'da çalışıyorum. Bu süre zarfında gördüm ki, 'Van'ın daha el değmemiş, dokunmamış dağları, taşları, denizi, kedisi, kaleleri var. Van dışında yaşayan işadamlarımızın desteğiyle bunu işleyebiliriz" dedi.

-"Van'ı Tanıtmak İçin Bir Sinerji Oluşturacağız"

Turizmin dünyanın en önemli ve en büyük sektörlerden bir olduğuna işaret eden Uslu, şunları kaydetti:"Van'ı tanıtmak için bir sinerji oluşturacağız. Van'ı tanıtmak için sektör temsilcilerimizi hem dışarıya göndereceğiz, hem de dışarıdaki insanları Van'a getirterek kentin güzelliklerini anlatacağız. Van'ın enaz Antalya kadar turistik güzellikleri var. Son yıllarda ilimizde çok büyük değişim ve gelişmeler yaşanıyor. Kamuda çalışan bürokratlar, sivil toplum örgüt temsilcileri, siyasetçiler arasında çok güzel bir dayanışma var. Bu dayanışma devam ettiği sürece de Van'ın çok iyi noktalara geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu da yaptığı konuşmada, Van dışında yaşayan işadamlarına işbirliği ve güçbirliği yapmaları çağrısında bulundu. Van'ın çok güçlü bir kent olduğunu, dünyanın ve Türkiye'nin en önemli kenti olan İstanbul'da yaşayan işadamlarının da bundan faydalanmalarını isteyen Kandaşoğlu "Van olarak çok güçlü bir kentiz. Ancak bu gücün farkında değiliz.

Biz bunun çok ciddi sıkıntısını ve ezikliğini yaşıyoruz. Aslında biz kendimizi çok güçlü hissetmemiz lazım. Çünkü ilimizin 7 bin yıllık bir tarihi var. Van, birçok medeniyete başkentlik yapmış kadim bir kent. 1915'li yıllarda Türkiye'nin büyük kentlerinde olmayan İran, İngiltere ve Rusya'nın Konsoloslukları Van'da vardır. Demek ki Van önemli bir kent, ancak biz bunun farkında değiliz" dedi.

İstanbul Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik'te yaptığı kısa konuşmada yemeğe katılmalarından dolayı misafirlerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından İstanbul Van Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çelik, bir süre kaldığı sahnede anlattığı fıkralarla devatlilere güzel bir vakit geçirtti.

Daha sonra sahne alan sanatçılar Mehmet Öndül, Celal Yarıcı, Faruk Tuncer ve Aydın Aydın birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe türküler okudu. Davetlilerde bir süre sonra piste çıkarak bol bol halay çekti. Gecenin sonunda ise 'Van Oturma' grubu da Van türkülerinden oluşan mini bir konser verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title