Haberler

İstanbul seçim anketi sonuçları: İstanbul'da son durum ne? Hangi aday önde?

Güncelleme:

23 Haziran İstanbul seçimi için geri sayım başladı. Seçmenlerin gözü ise seçim anketi sonuçlarında. Anket firmalarında her gün farklı İstanbul seçim anketi sonuçları açıklaması geliyor. Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yapılan anketten çarpıcı sonuçları çıktı. İstanbul seçim anketi sonuçlarına göre İstanbul'da son durum ne? Hangi aday önde?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, 23 Haziran Pazar günü yapılacak. İstanbul il seçim kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre seçime, 4 parti ve 17 bağımsız aday katılacak. Seçime doğru araştırma şirketleri tarafından yapılan İstanbul seçim anketi sonuçları teker teker açıklanıyor. Son olarak açıklanan seçim anketi sonuçları ise Avrasya Araştırma'dan geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde en yakın tahmini yapan Avrasya Araştırma Şirketi'nin Başkanı Kemal Özkiraz, "Seçimi beklenmeyen bir fark ile Ekrem İmamoğlu kazanacak" dedi.

SONUCU O SEÇMENLER BELİRLEYECEK!

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, seçime dair görüşlerini sosyal medyadan paylaştı. Paylaşımında "23 Haziran için ön gözlemlerim şu şekilde" diyen Özkiraz, "Seçimi beklenmeyen bir fark ile Ekrem İmamoğlu kazanacak" dedi. Gerekçelerini de sıralayan Özkiraz, sonucu ne kürt seçmen ne de milliyetçi seçmen belirleyecek, seçimi vicdanlı seçmen belirleyecek ifadelerini kullandı. Muhalif duruştaki herkesin sandığa gideceğini belirten Özkiraz, farkın en az 4-5 puan olacağını söyledi.

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

Farklı anket firmalarının 23 Haziran İstanbul seçimine yönelik yaptıkları anket sonuçlarını haberimizde derledik. Anket sonuçları, firmaların araştırmayı yaptıkları bölgelere göre farklı sonuçlar vermektedir. En son seçim anketi sonuçları şöyle;

OPTİMAR ARAŞTIRMA SEÇİM ANKETİ

Firma tarafından yapılan seçim anketine göre 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçiminde CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı %52 olarak tespit edildi.

MAK DANIŞMANLIK SEÇİM ANKETİ

11 bin kişi ile birlikte yapılan seçim anketine göre ise Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde görünüyor.

Kararsız verilen oyların dağıtımı yapıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı öngörülüyor.

A&G ARAŞTIRMA SEÇİM ANKETİ

Firmanın genel müdürü tarafından yapılan açıklamaya göre; İstanbul seçimi sonrasında yapılan 3 anketin sonuçlarına göre, "mağdur olan kim" sorusunda yüzde 50'nin üzerine çıkan aday olmadığı görülmüş. Yüzde 25'lik kesimde ise YSK'nın aldığı kararın anlaşılmadığı tespit edilmiş.

KONSENSUS SEÇİM ANKETİ

Firma tarafından yapılan seçim anketine göre adayların aldıkları oy oranları birbirlerine çok yakın durumda. Ayrıca anket sonucuna göre İmamoğlu'nun mağduriyet oranının yüzde 60 Binali Yıldırım'ın ise yüzde 40'ı bulduğu ortaya çıktı.

CHP'NİN YAPTIRDIĞI SEÇİM ANKETİ

CHP Genel Merkezi'ne gelen bir anket sonucuna göre İmamoğlu'nun 1,7 puan önde olduğu kaydediliyor. Bir başka anket sonucuna göre ise farkın 3,5 puan olduğu kaydedilirken, üçüncü bir anket sonucunda ise İmamoğlu'nun rakibinden 5 puan önde olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Avrasya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title