Haberler

Istanbul'daki Terör Saldırısının Şehitleri Uğurlanıyor

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan Beşiktaş Kulübünün Kartal Yuvası mağazası çalışanı Tunç Uncu, son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan Beşiktaş Kulübünün Kartal Yuvası mağazası çalışanı Tunç Uncu, son yolculuğuna uğurlandı.

Vodafone Arena yakınlarında düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Tunç Uncu'nun cenazesi, Zincirlikuyu Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına, Tunç Uncu'nun ailesi, çalışma arkadaşları ve yakınlarının yanı sıra Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, genel sekreter Ahmet Ürkmezgil, yöneticiler Berk Hacıgüzeller, Cihat Kumuşoğlu, Hüseyin Mican, Hakan Özköse, Candaş Tolga Işık, Erdal Karacan, kulüp genel koordinatörü Levent Çifter, siyah-beyazlı futbol takımı antrenörü Tamer Tuna, futbolcular Caner Erkin, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ile Tolga Zengin katıldı.

Yurt dışında olduğu için cenaze namazına katılamayan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise çelenk gönderdi.

Geçen hafta Vodafone Arena'daki Kartal Yuvası'nda düzenlenen imza töreninde Tunç'un tişörtünü imzalayan ve samimi görüntüler veren Caner Erkin, şehidin annesi Kadriye Uncu'nun yanına giderek, elini öpüp sarılarak, acılı anneyi teselli etti.

Tunç Uncu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, kılınan namazın ardından tekbirler eşliğinde toprağa verildi.

Tabutun üstüne ayrıca Beşiktaş bayrağı ve futbol takımı forması konuldu.

Tolga: "Gün, daha fazla kenetlenme ve birlik olma günü"

Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Tolga Zengin, ülkece daha fazla kenetlenerek, birlik olunması gerektiğini söyledi.

Hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Tolga, "Başımız sağ olsun. Terörün her türlüsü çok kötü ama ilk kez bu kadar yakınımızda hissettik. 'Allah, düşmanın bile mertini nasip etsin' derler ya bunlarda mertlik falan yok. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Çok şehidimiz var, Tunç kardeşimiz de onlardan biri. Gün, daha fazla kenetlenme ve birlik olma günü." diye konuştu.

Caner Erkin ise Tunç Uncu'yu şahsen tanıdığı için daha fazla etkilendiğini belirterek, "Çok kötüyüm ve üzüntülüyüm. Tunç kardeşimiz, çok yeni ve yakından gördüğüm biri. Çok iyi bir kardeşimizdi. Bütün şehitlerimizin ailelerine Allah sabır versin. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Caner Erkin İstanbul Kartal Politika Güncel Haberler

title