Haberler

İstanbul'da Ramazan Pidesi 1,80 Liradan Satılacak

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), 350 gramlık sade pide fiyatını 1 lira 80 kuruş olarak açıkladı.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), 350 gramlık sade pide fiyatını 1 lira 80 kuruş olarak açıkladı.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, İSTESOB merkezinde düzenlenen basın toplantısında, ramazan pidesine ilişkin farklı fiyatların yetkisiz kişilerce açıklandığını hatırlatarak, bu durumun vatandaşın kafasını karıştırdığını söyledi.

Odanın belirlediği fiyatların birlik tarafından onaylandığını belirten Yılmaz, birlik dışında hiçbir kurumun fiyat açıklama yetkisinin bulunmadığını vurguladı.

Yılmaz, kamuoyunda fiyat karmaşası yaratmanın doğru olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"350 gram sade pide fiyatını 1,80 lira, 350 gram susamlı yumurtalı pide fiyatını 2 lira, 500 gram susamlı yumurtalı pide fiyatını 3 lira, bin gram susamlı yumurtalı pide fiyatını ise 6 lira olarak belirledik. Yani zam yapmadık. Biz, İstanbul'daki vatandaşımıza hiçbir zaman zamlı pide yedirmek istemedik, herkes güzel bir ramazan geçirsin diye. Biz, 300 gram ve 1,5 liralık pideyi, 350 grama, fiyatı da 1,80 liraya çıkardık. Orada açıklama yapan arkadaşlar, şimdi ne duruma düştü. Öyle bir yetkileri yok" diye konuştu.

"İTO fiyatları yüksek olabilir"

Fiyatların İstanbul Valiliği tarafından da onaylandığını ifade eden Yılmaz, fiyat konusunda fedakarlık yapan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer'e teşekkür etti.

Yılmaz, girdi fiyatlarının artış göstermesine rağmen zam yapmadıklarının altını çizerek, bu gramaj ve fiyatları uygulamayan fırınlara, kapatma dahil çeşitli cezaların uygulanacağını bildirdi.

İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınların farklı fiyat tarifeleriyle ekmek satabileceğini anlatan Yılmaz, bunlara müdahale etme yetkilerinin bulunmadığını söyledi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer de İTO'ya fiyat tarifesinin serbest olmasına karşın kendileri için böyle bir zorunluluğu anlamsız bulduğunu ifade etti.

Özer, aynı su, maya ve unla yapılan pidenin İTO üyesi fırınlarda daha yüksek fiyatlara satılabildiğine dikkati çekerek, "Mesela onlar, 1,25 liraya ekmek satabiliyor, ama biz satamıyoruz. Şu anda bazı ilçelerde satıyorlar. Aslında onlarınki reel fiyatlar, ama biz onların fiyatlarında satamıyoruz. Gramaj az olduğunda iyi pide çıkmadığı için biz de gramajı artırdık, hatta daha iyisi olsun diye daha yüksek pide gramajları belirledik" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Faik Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title