Haberler

İstanbul'da El Kaide ve DEAŞ'a para topladıkları iddiasıyla yakalanan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı

Güncelleme:

İstanbul'da terör örgütleri El Kaide ve DEAŞ'e para topladıkları iddiasıyla yakalanan 6 şüphelinin 3'ü tutuklandı. Şüphelilerin sosyal medya platformları üzerinden para topladıkları ileri sürülüyor.

İstanbul'da silahlı terör örgütleri IŞİD ve El Kaide adına sosyal medya hesapları üzerinden para topladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken 3'ü şüpheli ise tutuklandı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı terör örgütleri IŞİD ve El Kaide'ye finansman sağlayan kişilerin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlatmış, 6 kişinin örgüt için sosyal medya platformları üzerinden para topladığı belirlenmişti. Şüphelilerin Sancaktepe, Arnavutköy, Sarıyer ve Sultanbeyli ilçelerindeki adreslerine 8 Ağustos'ta eş zamanlı operasyon düzenlenerek şüphelilerin tamamı gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından dün adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Sosyal Medya İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title