Haberler

İstanbul'da 7 Derenin Islah Projesi Toplu Temel Atma Töreniyle Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'daki 7 Dereyi Islah Projesi Toplu Temel Atma Töreniyle Başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'daki 7 dereyi ıslah projesi toplu temel atma töreniyle başladı. Çekmeköy'deki Kemer deresi yanında düzenlenen "7 Dere Islah Projesi Toplu Temel Atma Töreni"nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için çok önemli olan dere ıslah projelerinden 7'sinin

temelini attıklarını belirtti. Topbaş, Beykoz'daki Elmalı ve Dereseki dereleri, Çekmeköy'deki Kemer deresi, Üsküdar'daki Bekar deresi, Kadıköy'deki Kurbağalıdere (DMO-Göztepe arası), Küçükçekmece'deki Nakkaş deresi ve Beylikdüzü'ndeki Kavaklıdere'nin ıslah çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

Toplam 16 bin 970 metrelik dere ıslah çalışması gerçekleştirileceğini ifade eden Topbaş, "Projelerin toplam maliyetinin 76.4 milyon TL. Bundan sonra inşallah bu dereler yerleşim bölgelerini tehdit etmeden, İstanbulluya kabus yaşatmadan denize kavuşacak. Bu derelerde çok önemli sorunlar var. Mesela Kurbağalıdere'nin kesiti, 500 yıllık taşkın debisini karşılayacak boyutlarda değil. Dere güzergahındaki köprülerin gabarileri mevcut dere yüksekliğinden daha düşük. Bir de derenin denizle birleştiği yerde dere tabanından geçen atık su kolektörü set oluşturuyor. Bu birikinti yüzünden derenin etrafında koku oluşuyor ve yağışlarda da dere geriye doğru şişiyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title