Haberler

İsrailli askerlerin Gazze'de kadınların iç çamaşırlarıyla poz vermesi tepki çekti

Güncelleme:

İsviçreli kadınlar, İsrailli askerlerin Gazze'de ele geçirdikleri evlerde kadınların iç çamaşırlarıyla poz vermesini 'korkunç ve tiksindirici' olarak yorumladı. İsrail askerlerinin paylaştığı fotoğrafların 'absürt ve kabul edilemez' olduğunu vurgulayan kadınlar, bu tür eylemlerin kadınlara karşı saygısızlık olduğunu belirtti.

İsviçreli kadınlar, İsrailli askerlerin Gazze'de ele geçirdikleri evlerde kadınların iç çamaşırlarıyla poz vermesini "korkunç ve tiksindirici" olarak yorumladı.

AA muhabiri, İsviçre'nin Cenevre kentinde kadınlarla İsrailli askerlerin Gazze'de işgal ettikleri evlerde kadınların iç çamaşırlarıyla poz vermesini konuştu.

İsrail askerlerinin paylaştığı fotoğrafların "absürt ve kabul edilemez" olduğunu vurgulayan 38 yaşındaki Portekiz asıllı Viviane Nascimento, bu pozların askerlerin asıl niyetini gösterdiğinin altını çizdi. Nascimento, "Maalesef kadınlara karşı çok üzücü bir niyet." ifadesini kullandı.

Nascimento, Dünya Kadınlar Günü mesajı olarak Gazzeli kadınlardan umutlarını kaybetmemelerini istedi.

Söz konusu fotoğrafları görünce "çok rahatsız" olduğunu belirten 25 yaşındaki Lydia Favre, "Ne hissettiğimi, nasıl anlatacağımı bilmiyorum, sadece beni kızdırdılar. Bu fotoğraflar kadınlara karşı çok saygısızca ve böyle davranışlara yer olmamalı." diye konuştu.

İsviçreli soyadını vermek istemeyen 51 yaşındaki Natacha, bu tür fotoğrafları görmenin rahatsız edici olduğunu dile getirerek, "(O iç çamaşırlarını) Ödül gibi tutarak ne düşünüyorlardı bilmiyorum ama bundan hoşlanmadım." dedi.

Natacha, dünyanın herhangi bir yerinde kadınlara yönelik bu tür eylemlerin üzücü olduğunu aktardı.

Hesap verilmesi gerekiyor

Cenevre'de yaşayan Ermeni öğrenci 19 yaşındaki Eva Sargsyan, İsrailli askerlerin davranışını hiçbir şeyin haklı gösteremeyeceğinin ve hesap vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

"Kadınlarla bu şekilde alay etmek korkunç. Bu fotoğraflara bakmak tiksindirici." diyen Sargsyan, askerlerin bu tür eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Soyadını paylaşmayan 25 yaşındaki Nandita, "bu iğrenç fotoğraflardaki görüntülerin mazur görülemeyeceğini" vurgulayarak, "Birçok insan bu fotoğrafları görmezden gelmeyi seçiyor gibi hissediyorum. Bu iğrenç." ifadesini kullandı.

Gazze'de kadınların durumu

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 8 bin 900 kadın öldü.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, yaklaşık 1 milyon kadın ve kız çocuğu yerinden edildi. 3 binden fazla kadın eşini kaybetti ve ailesinin sorumluluğunu üstlenmek zorunda kaldı.

BM raportörleri, hamilelerin giderek artan sayıda düşük yaptığına, ağrı kesici ve anestezi olmadan sezaryenle doğurmak zorunda kaldığına, annelerin açlık ve susuzluk nedeniyle bebeklerini emziremediğine işaret ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title