Haberler

Gazze'de Sessizlik Hakim

Güncelleme:

Saldırıların gölgesinde bayrama giren, savaş uçakları, bomba ve ambulans seslerinin yankılandığı Gazze'de, eğlence ve ticaret merkezlerinde sessizlik hakim.

İsrail saldırılarının gölgesinde bayrama girilen Gazze'de, bayramın ikinci gününde eğlence ve ticaret merkezlerindeki sessizlik dikkati çekiyor.

Saldırıların 23'üncü gününde Gazze'nin en işlek caddelerindeki sessizlik fark edilirken, savaş uçakları ve siren seslerinin altında yeni bir saldırının olmasından endişe eden Filistinli çocuklar da evlerinden dışarı çıkamıyor.

Gazzeli çocukların gözde mekanı bölgenin en büyük lunaparkı "Şarm Park"ın sahibi Muhammed Şemellah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Onlarca işsiz gencin kazanç ve iş olanaklarının arttığı bayram günleri, bizim için felakete dönüştü" dedi.

Bayramlarda dolan eğlence merkezlerinin boş kaldığına dikkati çeken Şemallah, "hayalet kente" dönen sokakların çocuklardan da mahrum kaldığını dile getirdi.

Şemallah, "Bu savaşın bayrama denk gelmesi nedeniyle son yıllarda eğlence merkezleri ilk defa boş kaldı. Gazze'de çocuklar bayramı bekliyordu ancak kadın, yaşlı ve çocuklara karşı işlenen soykırımla bayramın sadece adı kaldı" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana süren saldırılarda ölenlerin sayısının bin 158'e yükseldiğini, 7 bin kişinin yaralandığını açıklamıştı. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title