Haberler

İSKİ'den Açıklama: Pendik'te Kötü Kokunun Sebebi Yağışla Gelen Organik Maddelerin Çökelti Oluşturması

Güncelleme:

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Pendik sahilinde atık su kanalından çevreye kötü koku yayıldığı yolundaki haberlerle ilgili açıklama yaptı. Pendik Çavuşoğlu Deresi’nden Marmara Denizi’ne ulaşan herhangi bir atık su deşarjı bulunmadığı belirtilen İSKİ açıklamasında, derenin deniz ağzındaki kısımda ise yağışla gelen organik maddelerin çökelti oluşturduğu için kokuya neden olduğu belirtildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi ( İski ), Pendik sahilinde atık su kanalından çevreye kötü koku yayıldığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Pendik Çavuşoğlu Deresi'nden Marmara Denizi'ne ulaşan herhangi bir atık su deşarjı bulunmadığı belirtilen İSKİ açıklamasında, derenin deniz ağzındaki kısımda ise yağışla gelen organik maddelerin çökelti oluşturduğu için kokuya neden olduğu belirtildi.

Pendik sahilinden denize dökülen atık su kanalından çevreye kötü kokular yayıldığı yönünde basında yer alan haberlere İSKİ'den açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre, Pendik Çavuşoğlu Deresi'nden Marmara Denizi'ne ulaşan herhangi bir atıksu deşarjı bulunmuyor. Ancak, derenin deniz ağzındaki kısımda son yağışlarla gelen organik maddelerin oluşturduğu çökelti kokuya neden oldu.

İSKİ'nin yazılı açıklaması şöyle:

"22–23 Temmuz 2022 tarihlerinde bazı yazılı, görsel ve sosyal medyada Pendik Sahili'nde atık su kanalından çevreye kötü kokular yayıldığı ve çevre sakinlerinin kokudan rahatsız olduğu ile alakalı haberler yer almıştır.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; Pendik Çavuşoğlu Deresi'nden Marmara Denizi'ne ulaşan herhangi bir atık su deşarjı bulunmamaktadır. Çavuşoğlu Deresi'nde sisteme alınan atık sular Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 'ne ulaştırılmaktadır.

Deniz ağzındaki kısımda yağışlı havalarda akışla gelen organik maddeler çökelti oluşturmakta bu da kötü kokuya sebebiyet vermektedir. Sorunun çözümüne yönelik kurumumuzca periyodik olarak derede; yıkama, temizlik ve sirkülasyon çalışması yapılmaktadır. Son olarak bahse konu derede 5 Temmuz 2022 tarihinde yukarıda belirtilen temizlik çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Ancak gelen koku şikayetleri üzerine ekiplerimiz derede gerekli incelemeleri başlatmış olup, koku problemine neden olabilecek noktalarda gerekli bakım ve temizliği yapacaklardır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Marmara Denizi Pendik İSKİ Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title