Haberler

İshoj Türk Korosu Yeni Eğitim Yılına Başladı

Danimarka'nın İshoj kentinde belediyeye ait müzik okulunun çatısı altında faaliyet gösteren Türk korosu yeni eğitim yılına başladı.

Danimarka'nın İshoj kentinde belediyeye ait müzik okulunun çatısı altında faaliyet gösteren Türk korosu yeni eğitim yılına başladı.

Müzik Öğretmeni Erol Sarıkaya'nın yönetiminde gösterdiği başarı ülke çapına yayılan Türk korosu yeni eğitim yılında diğer müzik öğretmenleri Lars Bo, Fatma Zidan, Serkan Arık ve Ozan Ezgi Sarıkaya ile 2014-15 eğitim yılına başladı. Daha önce Kraliçe Margrethe'nin huzurunda, Türk Büyükelçiliğinde, Danimarka'nın dünyaca ünlü eğlence parkı Tivoli'de verdiği konserlerle adından sık söz ettiren koronun lideri Erol Sarıkaya "En büyük amacım, arkadaşlarımın da katkıları ile gençlerimize müziği sevdirmek, Türk müziği ve kültürünü Danimarkalılara tanıtmak. Koroda evli ve bekar her yaşta gençler var. Büyük bir zevkle öğrendikleri müzikleri yine büyük bir zevkle sahneliyorlar. Koro olarak Büyükelçimiz Mehmet Dönmez'i ziyaret ederek kendimizi tanıttık. Sağolsunlar bize her türlü desteği vereceklerini söylediler. Zaten bizim de beklentimiz kendilerinin bize destek vermesi. Yeni eğitim yılına başlarken çocuklarını müzik eğitimine gönderen anne ve babalara da teşekkür ediyorum" dedi.

Korodaki öğrenciler de yaz tatili sonrasında yeniden eğitime ve konserlere başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, müzik sayesinde Danimarka ve Türk toplumu arasında çok iyi diyalog kurulduğunu, takdir edilmekten büyük memnunluk duyduklarını söyledi. - Kopenhag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Sarıkaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title