Haberler

İş Kadınları Diyarbakır'ın Tarihi Yerlerini Gezdi

Güncelleme:

Diyarbakır'a gelen iş kadınları tarihi ve turist yerleri gezdi.

Adalet Kalkınma Partisi Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit'in başkanlığında 'Çözüm sürecine' katkı sunmak amacıyla Diyarbakır'a gelen iş kadınları tarihi ve turist yerleri gezdi.

AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ile Türkiye'nin önde gelen iş kadınları 'Çözüm sürecine' destek vermek için dün geldikleri Diyarbakır'da bugün tarihi ve turistik yerleri gezdi. İş kadınları sabah tarihi Hasan Paşa Hanı'nda kahvaltı yaptıktan sonra restorasyon çalışmaları süren tarihi Ulucami ile İçkale'yi gezdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güldal Akşit, bu süreçte bölgenin gelişmesi ve kalkınması için kadınlar olarak katkı sağlamak için yola çıktıklarını söyledi. Diyarbakır'dan sonra Gaziantep'e gideceklerini belirten Akşit, yatırımcı kadınların bazıların ilden ayrıldığını ancak çok mutlu olduklarını söyledi. Akşit, şöyle konuştu:

"Böyle bir çalışma başlatırken çözüm sürecinde özellikle sembol bir isim olan Diyarbakır'ı sembol olarak ele alıp 'Kadınlar olarak, tüm bölgeye neler yapabiliriz?' dedik. 'İş kadınlarımızı bölgeye götürürsek, kadın duyarlılığı, gönül gözüyle kalp gözüyle bakarlar' dedik. Eminim ki mutlaka bir şey yapmak için farklı çözümler bulup, klasik bir bakış sergilemeyecekler. Biz tabii ki hepsinden yatırım bekliyoruz. Ama birinin bile yapacağı yatırım daha da canlandıracaktır. Birinin cesaret gösterip o ilk adımı atması gerekiyor. Adım atacak kişilerin var olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Doğru bir yoldayız, 'Doğru bir çalışma yaptık' dedik. Çünkü biz siyasi hiçbir amaçla hareket etmedik. Tamamen bölge için ve bölge insanı için neler yapabilirle yola çıktık. Artık anne, babalar gizli gizli gözyaşı dökmesin, kan dökülmesin dedik. Çünkü bu bölge 30-40 yıl boyunca zaman kaybetmiş bir o kadar da can kaybetmiş Dolayısıyla artık kan dökülmesin. Kadınlar da bu sürece el atarsa bu sürecin çok hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güldal Akşit Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title