Haberler

İş Hanı Esnafının Masa Tenisi Tutkusu

Ordu’da bir iş hanında esnaf 30 yıl önce kiraladıkları odaya kurdukları masa tenisi ile hem stres atıyor hemde sporcu yetiştiriyor.

Ordu'da bir iş hanında esnaf 30 yıl önce kiraladıkları odaya kurdukları masa tenisi ile hem stres atıyor hemde sporcu yetiştiriyor.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan bir iş hanında esnaf kurduğu masa tenisi ile bir yandan iş stresini atıyor bir yandan da şampiyonalar düzenleyerek masa tenisi sporunu yaygınlaştırmaya çalışıyor. 30 yıl önce kiralanarak hizmete giren masa tenisi odası hala iş hanı esnafına hizmet vermeye devam ediyor. Birçok yıldız sporcunun da yetiştiği masa tenisi odasının kirası iş hanında bulunan esnaf tarafından ortaklaşa ödeniyor. İş hanında terzilik yapan ve masa tenisini iş hanına kazandıran isim olan Fikri Koç, masa tenisi ile hem spor yaptıklarını hem de stres attıklarını söyledi.

KOÇ: "MASA TENİSİ OYNARKEN DÜNYA İLE İLİŞKİMİZİ KESİYORUZ"

Bir tane tenis masası ve 4 metrekare alandan çok sayıda sporcu yetiştirdiklerini ifade eden terzİ, Fikri Koç, "30 yıl önce hayata geçirdiğimiz bu uygulamayı halan devam ettiriyoruz. 30 yıldır Ordu'da masa tenisine, bu küçük odada hizmet etmeye devam ediyoruz. Kendim masa tenisine hayranlık duyuyorum ancak, baypas ameliyatı geçirdiğim için 1 buçuk yıl ara verdim, şimdi tekrar başladım ve oynamaya devam ediyorum. Bu bizim için bir hobi haline geldi. Mesai saatlerimiz dışında iş hanındaki ve dışarıdan gelen arkadaşlarımızla masa tenisi oynuyoruz. Bu bizi çok rahatlatıyor dünya ile ilişkimizi keserek kendimizi oyuna veriyoruz. Hatta ameliyat sonrası doktor bana masa tenisini yasaklamıştı ancak beni bildiği için, 'yasaklasam da oynayacaksın zaten' dediğini biliyorum" diye konuştu.

AKYOL: "MÜTEVAZİ BİR ORTAM"

Masa tenisi odasının vazgeçilmezlerinden olan ve memur olduğu için yalnızca mesai saatleri dışında zamanını masa tenisi dasında geçirdiğini belirten İhsan Akyol, "30 yıl önce iş hanı ortakları ile ortaklaşa kiralanan bir oda da hayata geçen masa tenisi hizmetini hala sürdürüyor. Kurduğumuz oda da masa tenisi oynayarak günün yorgunluğunu, stresini bu mütevazi ortamda atmaya çalışıyoruz. Ordu'da masa tenisinde bir çok yıldız sporcu buradan yetişmiştir. Öğler araları iş hanı esnafı burada günün streni atıyor ancak akşam 5'ten sonra işçisi, memuru hepsi burada buluşarak masa tenisi oynuyor. Kiraladığımız masa tenisi odasının mevcut kirası şuan 350 TL civarında. Biz de üyesi olduğumuz arkadaşlarla bu parayı topluyoruz ve bu tutkumuzu burada bu oda da yaşatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title