Haberler

Irak Kürtlerin Türkiye Sıkıntısı

DTP ve İsveç Sol Parti Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen Uluslararası Katılımcı Demokrasi Konferansı'na Katılmak Üzere Türkiye'ye Girmek İsteyen Bazı Kürtlerin Türkiye'ye Alınmadığı Öne Sürüldü.

DTP ve İsveç Sol Parti tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Katılımcı Demokrasi Konferansı'na katılmak üzere Türkiye'ye girmek isteyen bazı Irak Kürt bölgesel yönetimi temsilcilerinin Türkiye'ye alınmadığı öne sürüldü.

Diyarbakır'da düzenlenen konferansa katılmak üzere Irak'tan Türkiye'ye gelmek isteyen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Kültür Bakanı Felakeddin Sabir Hamud, Erbil Belediye Başkanı Sıdkı Süleyman Kerim ile bazı davetlilerin Türkiye'ye gelişine izni verilmediği ifade edildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı "Hala aşamadığımız bazı sorunlar nedeniyle bazı konuklarımız aramızda olamayacak" dediği belirtildi.

TUĞLUK: "TÜRKİYE DEMOKRASİSİNİN CİDDİ PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR"

Konferansın açılışında bir konuşma yapan DTP Eş Başkanı Aysel Tuğluk'un "Üstümüzden teğet geçen bir darbenin şokunu atlattığımız şu günlerde bir demokrasi anakronizmi yaşadığımızı hepimiz tedirginle izliyoruz. Türkiye demokrasisi evrimleşemiyor. Kavramsal düzeyde ve niteliksel açıdan demokrasimizin uygarlığın hala gerisinde bir seyir izlediği malumunuzdur" dediği kaydedildi.

Tuğluk'un ayrıca, "İronimi bağışlayın ama Türkiye demokrasisini ciddi psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum" dediği bildirildi.

DİYARBAKIR'A "KÜRDİSTAN" DEDİ Mİ

Konferansa katılan İsveç Sol Parti Merkez Komite üyesi Ann Margareth Livh'in ise Avrupa ve dünyada solun kitleler ile bağ kuracak yeni yöntemler geliştirilmesi gerektiğine dikkat çektiği ve dünyanın farklı ülkelerinde kitleler ile bağ kurmakta uygulanan yeni modellerin Avrupa içinde bir ihtiyaç olduğuna dikkat çektiği belirtildi.

Livh'in konuşmasında Diyarbakır'a ilk geldiğinde çok etkilendiğini ve ondan sonra defalarca geldiğini de belirterek, "Kürdistan'ın kalbimde özel bir yeri var" dediği öne sürüldü.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title