Haberler

İnegöllü Gaziden 5 Gün Sonra Eşi de Hayatını Kaybetti

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde geçirdiği kaza sonucu 50 yıl boyunca yatağa mahkum olan İnegöllü gazi Hasan Hüseyin Güneş’in vefatından 5 gün sonra eşi Hafize Güneş de hayatını kaybetti.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde geçirdiği kaza sonucu 50 yıl boyunca yatağa mahkum olan İnegöllü gazi Hasan Hüseyin Güneş'in vefatından 5 gün sonra eşi Hafize Güneş de hayatını kaybetti.

1968 yılında askerlik görevini yaparken geçirdiği trafik kazasında yaralanan İnegöllü gazi Hasan Hüseyin Güneş, yatağa mahkum olarak, kendisine uzanacak yardım elini bekliyordu. 7 ay önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatın ardından iki ay İnegöl Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımında kaldıktan sonra 'Evinde bakılabilir' denilerek taburcu edilen Güneş, Ankara GATA'ya sevk edilmesi için yetkililerden destek istemişti. Eşi Hafize Güneş'in felçli ve kanser hastası olması sebebiyle komşuları ve akrabaları tarafından bakımı yapılan Hasan Güneş, İnegöl Kaymakam Ali Akça'nın devreye girmesiyle GATA'ya kaldırılmıştı.

Ankara GATA'da tedavi gören Güneş, 13 Ocak 2014 tarihinde hayatını kaybetti. İnegöl'e getirilen Güneş'in cenazesi, Kavaklaraltı Mezarlığı'na defnedildi. Gazinin ölümünden 5 gün sonra felçli ve kanser hastası olan eşi Hafize Güneş de hayatını kaybetti. Hafize Güneş, bugün ikindi namazını müteakip Kurşunlu beldesinde Yıldırım Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Kaymakam Ali Akça, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, astsubay ve uzman çavuşlar ile cemaat katıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Güneş Eleşkirt Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title