Haberler

İnegöl Belediyesi Beyaz Bayrak Denetimlerini Sürdürüyor

Güncelleme:

İnegöl Belediyesinin hijyene ve kaliteye önem veren gıda işletmeleri için uygulamaya koyduğu beyaz bayrak uygulaması sürüyor.

Zabıta ekipleri ile birlikte denetimlere katılan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İnegöl Belediyesi olarak çevre ve insan sağlığına önem veren bir belediye olduklarını belirterek; "Bu konuda düzenlediğimiz kampanyalar ve hayata geçirdiğimiz projeler bunun bir göstergesidir. İnsan sağlığına, tüketici haklarına saygı gösteren nitelikli ve temiz işyerlerine verilen değerin bir göstergesi olarak başlattığımız beyaz bayrak uygulamamız da bu projelerden bir tanesidir." dedi.

"2010 yılının Çevre Yılı ilan edilmesiyle beraber, İnegöl Belediyesi Çevre Sağlık Komisyonu, Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürdüğümüz Beyaz Bayrak uygulamamız devam ediyor" diyen Yusuf Şen; "Bu uygulama ile hedefimiz; gıda üretimi yapan işletmelerin; üretimden satışa, hijyenden kaliteye kadar daha verimli çalışmasını sağlamak ve bu konuya özendirmektir. Şu anda da zaman zaman gerçekleştirdiğimiz denetimleri yeniliyoruz." dedi.

Bu zamana kadar 18 tane beyaz bayrak alan firmanın hem tekrar denetlendiğini hem de gerekli bilgilendirmeleri yapıklarını kaydeden Şen; "Beyaz Bayrak uygulamamız bundan sonra 1 yıl geçerli olacaktır. Yaptığımız denetimlerde beyaz bayraklarını 31 Aralık 2012 tarihine kadar Belediyeye teslim etmeleri gerektiğini bildiriyoruz" dedi.

Şartları yerine getirmeyen firmalardan beyaz bayraklarını yılsonunu beklemeden geri alacaklarını söyleyen Şen: "Böylelikle her sene tüm gıda üreticisi işyerleri Beyaz Bayrak almak için çaba sarf edecek, bu da hem hijyeni, hem kaliteyi beraberinde getirecektir. Her yılın Ocak ayında yapılacak denetimlerde gerekli şartları yerine getiren gıda firmaları tekrar beyaz bayrak ile ödüllendirilecektir. İlçe halkımızın en iyi şekilde gıda ürünlerinden istifade etmelerini sağlamak için işletmelere yönelik denetimlerimiz devam edecek" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Şen İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title