Haberler

İl Jandarma Komutanı, Şehit Annesinin Elini Öptü

Gaziler Günü nedeniyle Rize'de düzenlenen törende, ABD'nin İstanbul Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedim Çalık'ın annesi Şafak Çalık'a Devlet Övünç Madalyası verildi.

Gaziler Günü nedeniyle Rize'de düzenlenen törende, ABD'nin İstanbul Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedim Çalık'ın annesi Şafak Çalık'a Devlet Övünç Madalyası verildi. İl Jandarma Komutanı Albay Turan Talu, madalyasını Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun taktığı şehit annesinin elini öptü.

Gaziler Günü nedeniyle Rize Kültür Merkezi'nde anma ve madalya takdim töreni düzenlendi. Törene Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turan Talu, Rize Belediye Başkanı AK Parti'li Halil Bakırcı, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

GAZİDEN GÜNEYDOĞU ANILARI

Törende konuşan gazi Selahattin Yanık, 1993 yılında Kuzey Irak'ta terör operasyonuna katıldığını belirterek, "İki askerimiz şehit oldu. Çatışmadan 4 saat sonra helikopter geldi ve iki şehit askerimizi helikoptere koyduk. Tırnak aralarımız ve ellerimiz et kokuyordu. Belli bir süre yürüdükten sonra yemek ihtiyacı için sırt çantamızı açtık. Terden ekmek ve yemeklerimiz ıslanmıştı. Asteğmen ile birlikte ellerimizi idrarımızla yıkayarak temizledik ve yemeğimizi yedik. Bayrağımızı eğmeye çalışan bu ülkenin düşmanıdır ve bu ülkede yaşamaması gerekiyor" dedi.

Jandarma Binbaşı Birol Abbas ise konuşmasında, şehitliğin zafer belgesi olduğunu söyleyerek, "Türk milleti 7 ülke 5 kıtada savaşmış bir millettir. Rize, İstiklal Savaşı'nda 9, Kore' de 76, Kıbrıs'ta 43 ve terörde 16 şehit vermiştir" diye konuştu.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu da "Barış istiyorsak cenke hazır olmalıyız. Millet olmak için cenke her zaman hazır olmamız gerek. Bu millet barış milletidir. Her ülkeye barış yanlısıdır. Hiçbirimizin unvanı veya makamı Gazilik ve şehitlik unvanından büyük değildir. Barış ve huzur için her zaman çabalayan bir toplum olacağız" ifadesini kullandı.

ŞEHİT POLİSİN ANNESİNE MADALYA

Törenin son bölümünde 9 Temmuz 2008'de ABD İstanbul Konsolosluğu'na düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Nedim Çalık'ın annesi Şafak Çalık'a Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi.

Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu anne Şafak Çalık'ın madalyasını göğsüne takarken İl Jandarma Komutanı Albay Turan Talu da elini öptü. Madalyanın takılması sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Çalık'ı, oğlu Murat Çalık teselli etti. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

title