Haberler

İHH Genel Başkanı Yıldırım: "Bütün Müslümanların topraklarını birlikte savunacağız"

Güncelleme:

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Biz bütün Müslümanların topraklarını birlikte savunacağız. Şimdi birileri kalkmış diyor ki ikili devlet İsrail'de olsun, Filistin'de olsun.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Biz bütün Müslümanların topraklarını birlikte savunacağız. Şimdi birileri kalkmış diyor ki ikili devlet İsrail'de olsun, Filistin'de olsun. Filistin topraklarının bir karışını bile İsrail'e verme hakkına kimse sahip değildir. İkili devleti reddediyoruz." dedi.

İHH tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "Kudüs ve Mavi Marmara Şehitlerini Anma" programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mavi Marmara belgeselinin izlenmesiyle başladı.

Yıldırım, programda yaptığı konuşmada, Mavi Marmara şehitlerini 10 yıldır rahmetle andıklarını söyledi. Mavi Marmara gemisinin mazlumlar için yola çıktığını hatırlatan Yıldırım, "Gemide birçok dinden, birçok milletten insan bir araya gelmişti. Gazze'deki yetimlere ulaşmak istiyorlardı. O saldırının olduğu gece 10 değil 16 şehit verdik. O gecenin sabahına varmadan Türk Deniz Kuvvetleri yardımımıza gelmesin diye İsrail PKK'yı da kullanarak İskenderun'daki Deniz Kuvvetlerine saldırı yaptı. Orada 6 askerimiz şehit oldu. Orada şehitler verdik, yaralılar verdik ama tüm dünyayı ayağa kaldırdık." dedi.

Yıldırım, mazlumların sesi olmaya devem edeceklerini ifade ederek "İsrail zannediyor ki Kudüs'ü kolayca alabilirim. Her şeyin zamanı var, her şeyin sırası var. Şam topraklarını çok iyi biliyoruz. Zalim Esed ve babası Golan Tepelerini İsrail'e parayla sattılar. Şimdi de kalkıp bize diyorlar ki İsrail'le mücadele ediyoruz. Yalan söylüyorsunuz. Siz o gece Filistin topraklarını, Şam topraklarını sattınız." diye konuştu.

Kudüs üzerinde kimsenin plan yapma hakkına sahip olmadığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Hiç kimse İslam beldelerini alamaz. Bizim verecek tek bir karış toprağımız yok. Biz bütün Müslümanların topraklarını birlikte savunacağız. Filistin topraklarının bir karışını bile İsrail'e verme hakkına kimse sahip değildir. İkili devleti reddediyoruz. Mescidi Aksa peygamberler diyarıdır, ilk kıblemizdir. 3 kutsal şehir ve 3 kutsal mescit bunları hiç kimseye vermeyeceğiz. İnsanlık için, ümmet için, mazlumlar için Kudüs'ün kurtuluşuna kadar yürümeye, çalışmaya, cihat etmeye söz veriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Kudüs İHH Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar?
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

title