Haberler

Husumet Kan Davasına Dönüşmeden Barışla Sonuçlandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 2 ay önce iki grup arasında çıkan ve bir gencin ölümüne neden olan silahlı kavganın ardından 7 aile arasında başlayan husumet sona erdirildi.

Kulp ilçesinde aralarında husumet bulunan 7 aile barıştırıldı.

Yeni Mahallede 24 Temmuz'da iki grup arasında çıkan ve Umut T'nin ölümüne neden olan silahlı kavganın ardından Tunç, Kaya, Çetin, Altun, Toy, Gülaydın ve Ay ailesi fertleri arasında başlayan husumet kanaat önderlerinin girişimiyle son buldu.

Olayın meydana geldiği mahalledeki kahvehanede gerçekleştirilen barış töreni Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İlçe Emniyet Amiri Nail Savaş, her zaman barışın yanında olduklarını ifade etti.

"Allah birlik ve düzeninizi bozmasın, hep bu düzeni daim eylesin" diyen Savaş, barışın sonsuza dek sürmesini diledi.

"Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır"

İlçe Jandarma Karakol Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol ise aileler arasındaki barışın ilçeye hayırlı olmasını diledi.

"Birlik olunduğunda her zaman rahmet ve huzur,  ayrılıkta ise azap vardır. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır" ifadelerini kullanan Küçükbaşol, sağlanan barışın herkese örnek olmasını diledi.

Kanaat önderlerinden Hamit Şimşek de barışta hayır bulunduğunu dile getirerek, aileler arasında barışın sağlanmasına vesile olan herkese teşekkür etti.

Ailelere de duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Şimşek, şöyle dedi:

"Musibetler hepimizin başına gelecektir. İnsanoğlu zayıftır, günaha meyillidir.  Ancak kanat önderleri ve barışa önem verenlerin girişimi ile inşallah huzuru bulacağız. Eğer sizler barışa yanaşmasaydınız, kanaat önderleri de bu barışı sağlayamazdı."

Konuşmaların ardından Tunç, Kaya, Çetin, Altun, Toy, Gülaydın ve Ay ailesi fertleri Kuran-ı Kerimin altından geçerek tokalaştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Kulp Politika Güncel Haberler

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho'nun çalıştırdığı takımlar! Mourinho hangi takımlarda teknik direktörlük yaptı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 31 Mayıs Cuma İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? 31 Mayıs Salı yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Gaddar 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kızılcık Şerbeti 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Fetullah Gülen kaçırıldı mı? FETÖ nerede? Patatesteki 'solanin' tehlikesi! Solanin zehirlenmesi nasıl olur? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title