Haberler

Hortum Havaalanı Şantiyesini Vurdu: 1 Ölü, 14 Yaralı (Yeniden)

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde havaalanı şantiyesinde hortum felakete neden oldu.3 prefabrik binayı yıkan hortumda inşaat işçisi 46 yaşındaki Hasan Kafacı öldü, 14 kişi yaralandı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde havaalanı şantiyesinde hortum felakete neden oldu. 3 prefabrik binayı yıkan hortumda inşaat işçisi 46 yaşındaki Hasan Kafacı öldü, 14 kişi yaralandı. Olaydan hemen önce Adana'ya inmek için alçalan yolcu uçağı da tehlike atlattı.

Tarsus'un Yenice Beldesi'ne bağlı Kargılı Köyü yakınlarında birkaç ay önce inşaatına başlanan Çukurova Bölgesel Havaalanı şantiyesini saat 13.00 sıralarında hortum vurdu. Yüzlerce metre yükselen hortum, havaalanı şantiyesinde önüne ne çıktıysa devirip, savurdu. Olayda 3 prefabrik binanın çatıları uçtu, demir aksamları çöktü.

İŞE BAŞLADIĞI İLK GÜN ÖLDÜ

Hortum felaketinde, yeni işe giren inşaat işçisi Hasan Kafacı ilk mesai gününde üzerine demir aksamın devrilmesi sonucu can verdi. Uçan çatılar ve savrulan yapı malzemelerinin çarptığı 14 işçi de yaralandı. Yaralılar, olayın duyulmasıyla bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Olayın tanığı Mehmet Güngören, hortumun 3- 5 saniye içinde şantiye alanını cehenneme çevirdiğini anlattı. Mehmet Güngören, "Diğer işçilerle, inşaat sahasında çalışıyorduk. Bir anda güneyde hortum belirdiğini fark ettik. Herkes panik halinde kaçışmaya çalıştı. Ölen arkadaşımız, yeni işe girmişti, ilk günüydü. Su içmek için prefabrik binaya girmişti. Çatı uçunca üzerine demir aksam devrilmiş" diye konuştu.

Acı haberin duyulmasının ardından Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, olay yerine gidip, arama ve kurtarma çalışmalarını takip etti. Kaymakam Güldibi, şantiye sahasında araştırmalar sonunda, olayda 1 kişinin öldüğünü, 14 kişinin yaralandığının anlaşıldığını açıkladı.

Hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan adları belirlenenler şunlar: Musa Yılmaz, Vasfi Ödemiş, İbrahim Karakoç, Şahabettin Duymak, Nevzat Töre, Mustafa Yılmaz, Hasan Gök, Güngör Yayla, Salih Kocakır, Sabri Akman ve Murat Akbaş.

UÇAK ADANA'YA İNEMEDİ

Hortumun oluştuğu saatlerde Adana Havalanı'na inmek için alçalan bir yolcu uçağının da tehlike atlattığı öğrenildi. Saat 12.30 sıralarında Ankara'dan kalkıp Adana'ya inmesi planlanan Anadolujet'e ait uçağın pilotları, Tarsus semalarındaki olağanüstü durumu fark etti. Pilotlar, durumu havaalanı kulesine bildirip, riskli bölgeden uzaklaştı. Uçak, yaklaşık 40 dakika rötarla Adana'ya inebildi.

MERSİN'DEKİ HORTUM OLAYLARI

Tarsus'ta dün öğle saatlerinde de hortum tarım alanlarında zarara neden oldu. Çiçekli Köyü'nde dolu yağışının ardından ortaya çıkan hortum yöredeki nar, mısır ve narenciye bahçelerinde hasara yol açtı.

16 Nisan'da Anamur İlçesi'nde oluşan hortumda ise Ören Beldesi'ne bağlı

Alataş, Karadere, Emirşah, Güleç ve Ovabaşı köylerince sebze seraları ve elektrik hatlarına zarar verdi. Her iki olayda can kaybı veya yaralanma olmadı.

MARDİN'DE DE 1 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

12 Mayıs'ta Mardin'de meydana gelen hortum ise bir kişinin ölümüne neden oldu. Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Çatalca Köyü'nde oluşan hortuma kapılan ve metrelerce yükseldikten sonra yere çakılan 46 yaşındaki Halis Ataman can verdi. - Mersin / Tarsus

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenice Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title